Cel puţin 70 de morţi într-un incendiu izbucnit în capitală la un depozit de deşeuri VIDEO

Cel puţin 70 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit într-un imobil de locuit din oraşul vechi al capitalei Dhaka servind, de asemenea, ca depozit de produse chimice, au anunţat joi pompierii, transmite AFP.

21 feb. 2019, 04:08
Cel puţin 70 de morţi într-un incendiu izbucnit în capitală la un depozit de deşeuri VIDEO

UPDATE: surse neoficiale arată că ar fi 70 de morţi

„Până în prezent, am descoperit 45 de corpuri. Numărul morţilor ar putea creşte. Căutările continuă”, a declarat şeful serviciului naţional de pompieri, Ali Ahmed.

Un bilanţ precedent anunţase 41 de morţi.

Incendiul, izbucnit de la o butelie de gaz, s-a propagat rapid în întreaga clădire, situată în cartierul central Chawkbazar şi în care erau depozite produse chimice inflamabile, a explicat el.

Flăcările au cuprins ulterior patru imobile din vecinătate unde, de asemenea, erau depozitate produse chimice, granule de plastic şi spray-uri cu aerosoli.

„A fost o busculadă când a izbucnit incendiul. Oamenii nu puteau să fugă”, a povestit Ahmed explicând că străzile cartierului sunt foarte înguste.

Un alt responsabil al serviciilor contra incendiilor a declarat că incendiul, care s-a declanşat miercuri la orele 22.40 (16.40 GMT), se află sub control, dar încă nu a fost stins complet, în pofida eforturilor a peste 200 de pompieri mobilizaţi.

„Va mai dura, pentru că nu este un incendiu obişnuit”, produsele chimice extrem de combustibile accentuând caracterul său devastator, a subliniat şeful serviciului naţional de pompieri.

Cel puţin 45 de persoane au fost rănite, a declarat, pe de altă parte, un inspector de poliţie în misiune la spitalul universitar din Dhaka.

Un incendiu similar, într-un imobil unde erau depozitate produse chimice, a mai lovit oraşul Dhaka în 2010 şi a făcut 120 morţi, notează AFP.