Cel puţin 52 de morţi, după ce un avion militar nigerian a atacat din greşeală o tabără de refugiaţi

Cel puţin 52 de persoane au murit, inclusiv mai mulţi voluntari ai Crucii Roşii, iar alţi peste 200 de oameni au fost răniţi, după ce un avion militar nigerian a bombardat din greşeală o tabără de refugiaţi din regiunea Borno, în nord-estul Nigeriei, relatează BBC News online.

18 ian. 2017, 06:37
Cel puţin 52 de morţi, după ce un avion militar nigerian a atacat din greşeală o tabără de refugiaţi

Atacul a avut loc în timpul operaţiunilor militare desfăşurate de armata nigeriană împotriva grupării teroriste Boko Haram, afiliată reţelei extremiste Stat Islamic.

Preşedintele Muhammadu Buhari s-a declarat consternat de acest incident şi a îndemnat la calm. Crucea Roşie a comunicat că şase angajaţi ai organizaţiei umanitare au decedat în urma atacului aerian, iar peste zece au fost răniţi.

Potrivit organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF), cele mai multe victime erau persoane care se refugiaseră din zone vizate de atacurile grupării teroriste Boko Haram.

Generalul Rabe Abubakar, un purtător de cuvânt al forţelor militare nigeriene, a declarat că atacul „deşi regretabil, nu a fost niciodată intenţionat”, precizând că forţele nigeriene au acţionat pentru a elimina mai mulţi militanţi Boko Haram aflaţi în apropiere de tabăra de refugiaţi de la Rann.


loading...