Cel puţin cinci morţi în urma unei explozii produsă într-un imobil din Argentina

Cel puţin cinci persoane au murit, iar 50 au fost rănite în urma unei explozii produsă marţi într-o clădire de zece etaje din oraşul argentinian Rosario, conform unui nou bilanţ furnizat de autorităţi.

06 aug. 2013, 18:33
Cel puţin cinci morţi în urma unei explozii produsă într-un imobil din Argentina

O explozie s-a produs marţi într-o clădire de zece etaje din oraşul argentinian Rosario. Cinci persoane au murit pe loc, iar alte 50 au fost rănite, conform unui nou bilanţ furnizat de autorităţi.

Faţada clădirii situată în Rosario, un oraş de 1,2 milioane de locuitori, al treilea ca mărime din Argentina, s-a prăbuşit în urma deflagraţiei.

Martorii oculari au relatat că explozia a fost atât de puternică, încât s-a putut auzi de la câţiva kilometri, informează BBC în ediţia online.

„Eram în baie când s-a produs explozia. Mi-a căzut tavanul în cap.Am pierdut torul”, s-a plâns o locatară de la etajul al V-lea al blocului de locuinţe, care s-a recomandat doar cu prenumele, Evangelina. Ea crede că explozia a fost provocată de o defecţiune la reţeaua de gaze. „Acum două săptămâni, cineva a încercat să fure gazometrul. Un inginer de la compania de gaze trebuia să vină astăzi (marţi, n.r.) să facă reparaţii şi fusesem informaţi că gazele se vor opri între orele 09:00 şi 14:00. Dar explozia s-a produs la 09:45„, a mai spus femeia.

La locul incidentului au fost trimise numeroase echipaje ale pompierilor şi ambulanţe. La originea incidentului ar putea fi o scurgere de gaze.