Cel puţin zece explozii au vizat bunuri ale grupării Fatah în Fâşia Gaza

Cel puţin zece explozii au afectat vineri dimineaţă case şi maşini ale liderilor mişcării palestiniene Fatah în Fâşia Gaza, relatează AFP şi DPA, citând martori şi oficiali.

07 nov. 2014, 09:50
Cel puţin zece explozii au vizat bunuri ale grupării Fatah în Fâşia Gaza

Până în prezent nu s-au raportat răniţi şi nu se cunosc motivele acestor atacuri, condamnate atât de gruparea Fatah, a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, cât şi de mişcarea islamistă Hamas, care controlează acest teritoriu.

Exploziile s-au produs în câteva ore înainte de 06.30, ora locală. Una dintre ele a vizat estrada instalată în vestul Gaza pentru comemorarea a zece ani de la moartea lui Yasser Arafat, principalul fondator al Fatah, care va avea loc la 11 noiembrie.

Atac terorist la Ierusalim: Un bebeluş mort. 7 persoane rănite. Atacatorul a decedat din cauza rănilor

Este pentru prima oară după opt ani când comemorarea morţii lui Arafat va fi marcată public în Fâşia Gaza, unde Hamasul a preluat controlul în urma unui conflict cu Fatah, în 2007.

Teoretic, Hamas a cedat puterea în Fâşia Gaza în momentul în care, la 2 iunie, s-a format un guvern din personalităţi independente rezultat în urma reconcilierii cu Fatah.