Cel puţin zece maşini, AVARIATE de acoperişuri smulse de vânt şi de copaci căzuţi

Cel puţin zece autoturisme parcate au fost avariate, luni seară, la Deva în urma unei vijelii care a durat aproximativ 15 minute. Vântul puternic a smuls mai multe acoperişuri şi a doborât copaci. Furtuna a făcut ravagii şi în judeţul Vaslui, unde 94 de localităţi au rămas fără energie electrică.

26 aug. 2013, 18:27
Cel puţin zece maşini, AVARIATE de acoperişuri smulse de vânt şi de copaci căzuţi

Patru blocuri de locuinţe au rămas fără acoperişuri, mai mulţi copaci au căzut la pământ şi cel puţin zece maşini au fost distruse de crengile luate de vânt, în urma unei furtuni puternice care a avut loc luni după-amiază, în Deva.

„Pompierii intervin pentru îndepărtarea tablei acoperişurilor blocurilor şi bucăţilor de plafon prăbuşite, dar şi a trunchiurilor de copaci şi crengilor rupte de vânt. Se acţionează pe străzile Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu şi Minerului. Pe strada Minerului, un acoperiş de bloc a fost smuls, iar în cădere a lovit mai multe balcoane şi apoi a avariat câteva autoturisme. Şi pe strada Scărişoarei un acoperiş de bloc a lovit mai multe autoturisme parcate în faţa blocului. Nu avem o evaluare, deoarece încă se intervine, însă pagubele par consistente”, a declarat, luni seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, căpitanul Anemona Doda, pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, vijelia a durat aproximativ 15 minute, nefiind înregistrate persoane rănite.

În judeţul Vaslui, 94 de localităţi au rămas fără energie electrică, luni seară, în urma unei furtuni puternice care a afectat reţelele de alimentare.

„Trei linii electrice aeriene sunt nealimentate cu energie electrică, ceea ce a dus la întreruperea curentului în 51 de localităţi în zona Bârlad – Puieşti, 37 în zona Bleşca şi şase în zona Pungeşti. Chiar dacă este noapte, echipele de intervenţie ale E.ON Moldova se află în teren astfel încât reluarea energiei electrice să se facă în cel mai scurt timp posibil”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

De asemenea, au fost avariate acoperişurile mai multor case, reţele de electricitate şi telecomunicaţii, precum şi DN 2 F Vaslui – Bacău, care a fost blocat aproximativ o jumătate de oră din cauza copacilor căzuţi pe şosea.