Cele 35 de zile din viaţa unui pui înainte să ajungă pe mesele din KFC VIDEO

Un documentar BBC doreşte să arate scurta viaţă de doar 35 de zile a unui pui ce urmează să ajungă pe mesele restaurantelor KFC.

19 mart. 2015, 08:31
Cele 35 de zile din viaţa unui pui înainte să ajungă pe mesele din KFC VIDEO

„The Billion Dollar Chicken Shop” („Magazinul de pui de un miliard de dolari”), prezintă imagini în premieră de la una din fermele în care sunt crescuţi o parte din cei 23 de milioane de pui folosiţi anual în lanţurile de restaurante fast-food KFC din Marea Britanie. Astfel, doar în această ţară se vând 400 de bucăţi de pui pe minut, potrivit Mirror.

Citeşte şi Anomalie biologică în curtea unei familii din Alba Iulia: Puiul cu patru picioare VIDEO

 

În ferma descoperită de BBC trăiesc aproximativ 34.000 de pui într-un spaţiu închis, unde lumina naturală este aproape inexistentă. Cu toate acestea, condiţiile în care trăiesc aceste păsări sunt privite în mod diferit. Astfel, activiştii pentru drepturile animalelor le consideră crude, „păsările fiind condamnate să supravieţuiască în barăci cu puţine ferestre, care duhnesc a amoniac”, în timp ce îngrijitorii le văd că fiind foarte bune, „doar cu apă şi mâncare”.

Citeşte şi Cum sunt preparate celebrele „Crispy Strips” de la KFC

După ce ajunge la maturitate, fiecare pui este tăiat în nouă bucăţi, care, după sortare sunt transportate într-un depozit de unde urmează să fie redistribuiţi în plan naţional. Reprezentanţii KFC spun că toţi furnizorii de carne cu care colaborează îndeplinesc standardele cerute atât de Uniunea Europeană, cât şi cele impuse de Marea Britanie.