Cele mai așteptate filme din 2023. Ce vor putea viziona românii în cinematografe și pe platformele de streaming

Anul 2023 se anunță a fi unul plin de filme și seriale bune, atât în cinematografe, cât și pe platformele de streaming.

01 ian. 2023, 13:00
Cele mai așteptate filme din 2023. Ce vor putea viziona românii în cinematografe și pe platformele de streaming

Cele mai așteptate filme din 2023. Cinefilii se vor putea bucura de producții atent lucrate, cu actori cunoscuți, multe din ele bazate pe romane de succes.

The Lying Life of Adults (Viaţa mincinoasă a adulţilor)

Cele mai așteptate filme din 2023. Unul dintre serialele mult așteptate din 2023 va fi „The Lying Life of Adults” („Viaţa mincinoasă a adulţilor”), bazat pe romanul lansat în 2019 de scriitoarea italiană Elena Ferrante. Producția va fi lansată pe Netflix chiar la început de an, în luna ianuarie. Serialul are șase episoade în limba italiană, iar acțiunea se petrece în Napoli, în 1990.

A Man Called Otto (Un bărbat pe nume Ove)

Cele mai așteptate filme din 2023. Un alt roman cunoscut, al scriitorului suedez Fredrik Backman, a fost ecranizat și va fi lansat în 2023. ”A Man Called Ove” (”Un bărbat pe nume Ove”) va avea premiera în cinematografe pe 13 ianuarie. Regizat de Hannes Holm şi avându-l drept protagonist pe Rolf Lassgard, filmul spune povestea unui bărbat morocănos care decide să se sinucidă, dar ale cărui tentative repetate sunt dejucate de vecini zgomotoşi care îi devin în cele din urmă prieteni. Personajul principal din film e interpretat de Tom Hanks.

Mesaje de Anul Nou 2023. Cele mai inspirate și originale urări pe care să le trimiți prietenilor, colegilor sau familiei

 

Lives of the Mayfair Witches (Cronicile vrăjitoarelor)

Cele mai așteptate filme din 2023. Adaptat după trilogia „Lives of the Mayfair Witches” („Cronicile vrăjitoarelor”), publicată în anii 1990 de scriitoarea americană Anne Rice (cea care a semnat şi celebrul ”Interviu cu un vampir”)”, serialul „Mayfair Witches” va fi difuzat în episoade săptămânale începând din 8 ianuarie până la sfârşitul lui februarie pe postul AMC, cu Alexandra Daddario în rolul principal. Acțiunea se petrece în jurulunei familii de vrăjitoare, al căror destin este ghidat timp de generaţii de Lasher, un spirit demonic şi provocator.

Salarii 2023. Ce modificări intră în vigoare de la 1 ianuarie. Cine mai primește sporuri și compensări pentru orele suplimentare

Cabana de la capătul lumii

„Knock At The Cabin” („Cabana de la capătul lumii”), filmul bazat pe romanul publicat în 2019 de scriitorul american Paul Tremblay, va avea premiera pe 3 februarie în cinematografele din țară. E despre un cuplu gay, Andrew şi Eric – şi fetiţa lor adoptată, Wen, care sunt luaţi ostatici pe când îşi petreceau vacanţa la o cabană. Din distribuţie fac parte actorii Dave Bautista, Ben Aldridge, Jonathan Groff, Rupert Grint, iar regia este semnată de maestrul suspansului, M. Nigh.

Salem’s Lot

În primăvara lui 2023 va fi lansat și filmul „Salem’s Lot” bazat pe romanul lui Stephen King din 1975. Protagonist este Ben Mears, un bărbat care revine în Jerusalem’s Lot, oraşul copilăriei sale, şi descoperă că rezidenţii s-au transformat în vampiri.

Are You There God? It’s Me, Margaret

„Are You There God? It’s Me, Margaret”, o ecranizare pe baza unui roman de Judy Blume publicat în 1970, este preconizat să fie lansat în cinematografe în aprilie 2023. Protagonista poveştii este Margaret Simon, o fetiţă de 11 ani care explorează noi sentimente şi prietenii odată cu debutul adolescenţei.

Killers of the Flower Moon

Leonardo DiCaprio revine în 2023 într-o superproducție. În mai este preconizată premiera filmului „Killers of the Flower Moon”, o adaptare a volumului de nonficţiune „Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI” semnat de jurnalistul David Grann. Cu Leonardo DiCaprio, Robert De Niro şi Brendan Fraser, filmul, în regia lui Martin Scorsese, este povestea membrilor tribului Osage din nord-estul Oklahoma, a căror ucidere în circumstanţe suspecte în anii 1920 a dus la declanşarea unei investigaţii FBI.

A Haunting in Venice

Poate unul dintre cele mai așteptate filme din 2023 este „A Haunting in Venice”, o continuare a peliculelor ”Murder on the Orient Express” (2017) şi „Death on the Nile” (2022), care va avea premiera în cinematografe pe 15 septembrie. E bazat pe romanul scris în 1969 de Agatha Christie, care se numește ”Halloween Party” („Petrecerea de Halloween”).

Dune 2

În 2021 a fost lansată prima parte din adaptarea romanului clasic SF ‘„Dune” al lui Frank Herbert, cu Timothee Chalamet şi Zendaya în rolurile principale, iar în noiembrie 2023 apare partea a doua. Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux şi Christopher Walken se vor alătura distribuţiei în „Dune: Part Two”.