Care sunt cele mai aşteptate jocuri ale anului 2012

Pasionaţii de jocuri pe calculator au de lucru anul acesta. O suită întreagă de jocuri au fost anunţate pentru lansare în anul 2012. RTV.net a realizat o listă obiectivă a noutăţilor anului în acest domeniu.

08 ian. 2012, 16:24

Anul 2012 se anunţă unul foarte încărcat pentru pasionaţii de jocuri, indiferent de genul pe care îl agreează fiecare.

1. BioShock: Infinite

Platforme: Win, PS3, X360
Gen:
First-person shooter
Data:
nespecificată
Producător:
Irrational Games
Distribuitor:
2K Games

Cel de-al treilea joc din seria BioShock, denumit Infinte, este un first-person shooter a cărui acţiune se desfăşoară într-un oraş plutitor al anului 1912, denumit Columbia. Acest joc nu este o urmare ale celorlalte doua parţi ale jocurilor BioShock, acţiunea desfăşurându-se într-o perioadă timpurie cu un setting diferit.

Jucătorii vor controla un fost agent Pinkerton, cu numele de Booker DeWitt, în încercarea sa de a salva o femeie, pe numele ei Elizabeth, blocată în oraşul plutitor care se prăbuşeşte.

 

2. Counter-Strike: Global Offensive

Platforme: PS3, X360, Win, Mac
Gen:
First-person shooter
Data:
nespecificată
Producător:
Valve
Distribuitor:
Valve

Global Offensive este un first-person shooter dezvoltat de către Valve Corporation şi Hidden Path Entertainment, care au colaborat şi la Counter Strike: Source. Este cel de-al patrulea joc din seria CS. Global Offensive va fi disponibil atât pe platformele PC şi Mac, cât şi pe PS3 şi C360. Elementul de noutate este clasamentul general, care va fi stabilit între toate platformele disponibile. Din păcate nu există o dată exactă specificată pentru lansare.

 

3. Max Payne 3

Platforme: PS3, Win, X360
Gen:
Third-person shooter
Data:
nespecificată
Producător:
Rockstar Studios
Distribuitor:
Rockstar Games

Povestea detectivului din New York, Max Pazne, încă bântuit de amintirile traumatice din trecutul său. Acesta începe o nouă viaţă ca lucrător al unei firme de pază şi protecţie având misiunea de a-l apăra pe un industrialist foarte bogat şi pe familia acestuia, acţiunea desfăşurându-se în Sao Paulo, Brazil. În momentul în care găşti mafiote atacă familia pe care Max trebuie să o protejeze, acesta se luptă să salveze membrii familiei şi încearcă, în acelaşi timp, să se reabiliteze în ochii societăţii, în speranţa că va scăpa de demonii care l-au torturat atâta timp. După cum ne-a obişnuit, Max Pazne va oferi scene foarte bine realizate cu ajutorul  sistemului Natural Motion Euphoria character behaviour. Data lansării nu a fost specificată.

 

4. World of Warcraft: Mists of Pandaria

Platforme: Win, Mac
Gen:
Massively multiplayer online role-playing game
Data:
nespecificată
Producător:
Blizzard Entertainment
Distribuitor:
Blizzard Entertainment

Ca jucător de World of Warcraft, aştept cu nerăbdare add-on-ul Mists of Pandaria. Acesta va aduce o îmbogaţire la nivel de content cu o nouă clasă şi o nouă rasă, dar şi instanţe noi, raiduri şi zone. Noua rasă despre care este vorba se numeşte Pandaren şi, aţi ghicit, este vorba despre URŞI PANDA. Cine nu ştie întreaga povestea – recomand să citiţi si cărţile care descriu tot ceea ce se întâmplă în joc – şi mai ales de ce – rasa pandaren se regăseşte în seria WARCRAFT care nu este altceva varianta „ne-mmorpg” a World of Warcraft. La capitolul clase, se introduce „monk” – călugărul care are, aparent, cam aceleaşi caracteristici ca şi druidul, în sensul în care monkul îşi poate asuma rolul de tank, DPS sau healer. Capul nivelului la care poate ajunge caracterul a fost ridicat de la 85 la 90, iar sistemul de talentele în 31 de puncte va fi înlocuit cu un sitem ce va acorda câte un punct la fiecare 15 nivele. Vor fi de asemenea şi patru noi battlegrounduri pentru amatorii de PVP (player versus player). Data lansării, după cum ne-a obişnuit Blizzard, nu a fost anunţată.

5. Diablo III

Platforme: Win, Mac
Gen:
Action Role-Playing Game
Data:
nespecificată
Producător:
Blizzard Entertainment
Distribuitor:
Blizzard Entertainment

Diablo III ne duce înapoi în locul pe care, nu îmi dau seama din ce motiv, cei de la Blizzard au decis să îl numească “Sanctuary”. Sanctuarul, care numai cu aşa ceva nu seamăna, este din nou martorul unor scene de groază. Pentru cei ce nu au jucat Diablo sau Diablo II, acest joc este un Action Role-Playing Game cu elemente de hack&slash şi gen de dungeon crawl. Dacă în ultima expansiune a Diablo II aveam la nivel de personaje „Sorceress, Paladin, Druid, Necromancer, Assassin, Barbarian si Amazon”, Diablo III ne aduce, din ce a prezentat până la momentul actual, clasele: Wizzard, Witch Doctor, Demon Hunter, Barbarian şi Monk. Ca şi în vechea poveste, aceşti noi eroi trebuie să facă faţă noile forţe ale răului care ameninţă Sanctuarul. Data exactă a lansării nu a fost comunicată, dar a fost anunţat pentru 2012.

 

6. Mass Effect 3

Platforme: PS3, X360, Win
Gen:
Action, Role Playing
Data:
06.03.2012
Producător:
BioWare
Distribuitor:
Electronic Arts

Gameplay-ul din Mass Effect 3 este influenţat de deciziile luate în Mass Effect şi Mass Effect 2, acestea având repercusiuni asupra întregii galaxii, inclusiv pe Pământ si Marte. A fost îmbunătăţit modul de luptă, jucătorii vor avea mai multe opţiuni pentru a se mişca pe câmpul de luptă şi multe altele. De asemenea, va fi disponibil un mod de multiplayer de colaborare în patru jucători. Acţiunea se va desfăşura pornind de la evenimentele din Mass Effect 2 şi urmăreşte şirul misiunilor comandantului Shepard, care trebuie să salveze galaxia. Lansarea jocului a fost anunţată pentru data de 6 martie 2012.

 

7. Final Fantasy XIII-2

Platforme: PS3, X360
Gen:
Role-playing game
Data:
31.01.2012
Producător:
Square Enix
Distribuitor:
TNT Games

Final Fantasy XIII – 2 este un joc role-playing pentru consolă şi totodată o continuare a seriei de succes Final Fantasy, produs de către Square Enix. Acţiunea jocului se desfăşoară la trei ani după evenimentele din prima parte a jocului Final Fantasy XIII. Protagonistul jocului, numit Lightning, a dispărut într-o lume necunoscută. Sora lui mai mică, Serah Farron, împreună cu un băiat pe nume Noel Kreiss încearcă să îl găsească. Data de lansare a jocului este anunţată pe 31 ianuarie 2012 şi va putea fi găsit pe site-ul distribuitorului TNT Games.

8. DOTA 2

Platforme: Win, Mac
Gen:
Action Real Time Strategy
Data:
nespecificată
Producător:
Valve Corporation
Distribuitor:
Steam

Dota 2 este un joc de strategie dezvoltat de Valve Corporation şi urmarea popularului joc Warcraft III: Reign of Chaos şi The Frozen Throne modul Defense of the Ancients. Anunţat iniţial pentru data de 13 octombrie 2010, jocul este în stadiul de testare beta şi este programat pentru lansarea versiunii finale în 2012. Jocul constă în activitatea multiplayer online pe sesiune cu scopul principal de a controla un caracter, denumit şi Erou. Acesta trebuie să participe în luptă alături de o echipă pe un câmp de luptă împotriva altor jucători, fiecare având scopul să distrugă turnurile de apărare ale echipei adverse.


9. Grand Theft Auto V

Platforme: PS3, X360, Win
Gen:
Action-adventure, open world
Data:
nespecificată
Producător: Rockstar North
Distribuitor: Rockstar Games

Mulţi aşteaptă cu sufletul la gură data când vor putea, pentru a cincea oară, să intre în pielea personajului avid de „aventură”, acesta exprimându-se prin furt de maşini, asasinate şi alte activităţi ilegale. Acţiunea acestei ultime părţi  se va desfăşura într-o lume deschisă (aşa cum este numit environmentul în acest timp de jocuri), imaginară în acest caz, oraşul purtând numele de Los Santos, din statul american San Andreeas, dar şi în zonele limitrofe acestuia. Trailerul video al jocului a fost lansat pe 2 noiembrie 2011, jocul fiind anunţat pentru 2012.

 

10. Guild Wars 2

Platforme: PS3, X360, Win
Gen:
Action-adventure, open world
Data:
nespecificată
Producător:
ArenaNet
Distribuitor:
TNT Games

Guild Wars 2 este un MMORPG dezvoltat de ArenaNet. Acţiunea este plasată în lumea de fantezie Tyria, urmărind renaşterea ghildei „Destiny’s Edge”, o ghildă care s-a dedicat luptei cu Dragonii, o specie Lovecraftiană ce a pus stăpânire pe Tyria. Lumea este una dinamică, acţiunea desfăşurându-se în instanţe (fiecare jucător putând fi în acelaşi timp într-o perioadă diferită a firului epic). Guild Wars 2 se pretinde a fi unic, pentru acest gen, prin linia povestirii care schimbă în funcţie de acţiunile jucătorului. Data de lansare a jocului a fost anunţată pentru 2012.