Cele mai avantajoase preţuri pentru asigurarea CASCO

Un tânăr de 35 de ani din Bucureşti îşi poate asigura autoturismul împotriva tuturor riscurilor acoperite prin poliţa CASCO contra unei prime de minimum 800 de euro. Acest tarif poate fi însă "ajustat" în funcţie de situaţia fiecăruia.

27 aug. 2016, 09:59
Cele mai avantajoase preţuri pentru asigurarea CASCO

O persoană de 35 de ani din Bucureşti care conduce un Volkswagen Golf din 2009 dotat cu un motor de 1,6 litri ar trebui să plătească cel puţin 799 de euro pentru a îşi asigura maşina, scrie capital.ro. Oferta vine de la Generali care pare să aibă cel mai mic tarif pentru CASCO.

Citeşte şi Autoturismele înmatriculate în Bulgaria ar putea fi RADIATE. Ce măsuri vrea să ia Parlamentul de la Sofia

Asigurătorul impune, însă, o franşiză de 10% în caz de daună totală şi de 170 de euro în caz de daună parţială. Adică, orice reperaţie mai ieftină de 170 de euro va fi achitată de asigurat, iar plata în caz de daună totală va fi cu 10% mai mică decât valoarea asigurată. Generali evaluează automobilul tânărului la puţin sub 6.000 de euro.

Oferte bune mai au şi Asirom, cu 883 de euro şi Gothaer cu 880 de euro. Restul jucătorilor de pe piaţă cotează la peste 1.000 de euro. Faţă de Generali, la Asirom există avantajul că firma nu impune franşiză decât pentru riscul de furt: 5% dacă evenimentul are loc în România şi 10% dacă el are loc afară. În cazul Gothaer, pe de altă parte, un avantaj ar putea fi că valoarea asigurată se apropie de 9.000 de euro. Dacă aceeaşi persoană deţine o firmă şi îşi trece automobilul pe ea, va plăti doar 690 de euro la Allianz Țiriac. Următoarele oferte pentru persoane juridice vin de la Credit Europe-Ergo şi Asirom, ambele în jurul a 750 de euro.

Ajustări de preţ, după caz

Tarifele CASCO pot fi însă ajustate în funcţie de particularităţile fiecăruia. De exemplu, dacă şoferul are un loc permanent de parcare în zone păzite, ar putea renunţa la riscul de furt. În acest caz, preţul poliţei scade şi cu 25-30%. Pe de altă parte, o franşiză mai mare scade prima semnificativ.

Şoferii care sunt dispuşi să îşi asume o parte din riscuri contra unui preţ mai mic al asigurării au posibilitatea de a face acest lucru în România. Mai mult, dacă vorbim despre conducători auto cu un comportament prudent în trafic şi care îşi ţin maşinile în locuri unde nu sunt expuse la furt sau distrugere, introducerea unei franşize pe asigurarea CASCO pare o decizie cu un singur câştigător în condiţiile în care, pentru eventualele daune provocate în trafic, de alţi şoferi, ei sunt despăgubiţi de poliţa RCA a autorului. Toate societăţile de asigurare din România oferă poliţe cu franşiză. În general, aceasta se ridică la 100 de euro ceea ce înseamnă că orice daună mai mică sau egală cu această sumă va fi achitată de către asigurat. Politica asigurătorilor în ceea ce priveşte franşiza poate fi tradusă în cifre. În esenţă, cu cât mai mare este suma asumată, cu atât mai mare este şi reducerea de preţ
Astfel, pentru franşiza de 100 de euro, intervalul de reducere uzual este de 80-130 euro, pentru franşiza 200 euro intervalul este 130-190 euro; pentru franşiza de 300 de euro se ajunge la reduceri de 200-270 euro.

Citeşte şi ADEVĂRUL despre RCA pe care trebuie să-l ştie toţi şoferii. DETALIUL care îi face să plătească ENORM în plus

În funcţie de istoricul de daună, de vechimea maşinii, de valoarea maşinii şi de politica de subscriere, unii asigurători nu mai acceptă emiterea poliţelor fără franşiză şi chiar au în ofertă alternative care conţin franşize de 100, 200, 300 sau chiar 500 de euro. Unele companii oferă un sistem de franşiză progresiv. De exemplu, franşiză zero la prima daună, 100 euro la a doua daună, 200 euro de la a treia.


loading...