Cele mai bizare 10 FOBII. De la teama de a primi veşti bune, la frica de Halloween

Fobiile fac parte din viaţa noastră de zi cu zi, ne însoţesc, teama de dentist sau frica de câini fiind clasificate ca atare de specialişti, drept odontofobie sau cynofobie, ele nefiind doar simple temeri, aşa cum am fi tentaţi să credem. De asmenea, multă lume se teme de zborul cu avionul, această frică fiind de asemenea patologică şi denumită simplu, aviofobie. Există însă şi fobii mai puţin cunoscute, care îi fac să zâmbească şi pe cei aviofobi sau odontofobi.

28 oct. 2013, 20:43
Cele mai bizare 10 FOBII. De la teama de a primi veşti bune, la frica de Halloween

Panfobia – este teama de orice. Potrivit specialiştilor este o condiţie medicală cunoscută ca frică nonspecifică sau frica de totul, descrisă drept o teamă vagă şi persistentă de un rău necunoscut.

Hipopotomonstrosecvipedaliofobia – este teama de cuvinte lungi.

Arachibutyrophobia – este teama de a avea unt de arahide lipit de cerul gurii.

Leukophobia – este teama de culoarea albă. Melanophobia este teama de culoarea neagră şi, de fapt, există temeri faţă de fiecare culoare, notate ca atare de specialişti.

Citeşte şi Semne că suferi de ergofobie – teama iraţională de a munci

Genufobia – este teama de genunchi. Ishicascadiggaphobia este teama de coate, friica de mâini se cheamă chirofobie, iar cea de bărbie geniofobie.

Barofobia – este teama de gravitaţie. Această teamă are două direcţii: fie că te temi că dintr-o dată vei începe să pluteşti în stare de imporabilitate, fie vei rămâne ţintuit de pământ, incapabil să mai ridici piciorul pentru a face un pas.

Pteronofobia – este frica de a fi gâdilat cu pene.

Eufobia – este frica de a auzi veşti bune.

Cathisophobia – este teama de a sta jos. Se caracterizează prin stări de anxietate, transpiraţie, respiraţie scurtă şi grea.

Samhainophobia – este frica de Halloween.

Citeşte şi Povestea tinerei cu o fobie BIZARĂ, care nu poate sta în aceeaşi cameră cu un anumit ALIMENT