Cele mai bizare ritualuri de igienă din istorie

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii incercau sa stea curati. Bineinteles, termenii curat si curatenie aveau semnificatii diferite in functie de perioada de timp. Spre exemplu, nu toate culturile aveau chiuveta si cada de baie. Mai rau, nu cu foarte multa vreme in urma, oamenii habar n-aveau de germeni si infectii. Lucruri care astazi par de la sine intelese precum dusul zilnic, spalatul mainilor, toaleta, galeata de gunoi etc era total diferite odinioara, iar instalatiile sanitare in interior erau, practic, inexistente. 

08 dec. 2016, 21:21
Cele mai bizare ritualuri de igienă din istorie

Oamenii nu putea folosi toaletele interioare si sa traga apa dupa folosirea lor. Daca locuiau la tara, mergeau afara si acopereau murdaria cumva. Metodele exacte variau de la o cultura la alta, insa lucruri precum hartia igienica si apa curenta nu existau pur si simplu. Daca traiau in oras nu puteau merge nici macar in padure. Isi faceau nevoile in oale de noapte tinute sub pat. Dimineata acestea trebuiau golite asa ca oamenii le aruncau pur si simplu pe strada. Ceea ce inseamna ca daca traiai in Londra in urma cu cateva sute de ani ai fi vazut in fiecare dimineata excremente umane zburand pe ferestre. Mai jos vei vedea cum s-a schimbat notiunea de igiena de-a lungul secolelor.

Iata cele mai bizare itualuri de igiena din istorie.

Hainele
In secolele trecute oamenii nu-si schimbau hainele. Nici chiar reprezentantii regalitatii. Acestia aveau patru costume, unul pentru fiecare sezon.

Nastere
In timpul travaliului, femeilor li se dadeau ulei si otet cu gainat de vultur pentru a nu mai avea dureri.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO