Cele mai bizare superstiţii legate de sarcină de pe glob

Femeia însărcinată să nu mănânce poame îngemănate, dacă nu vrea să facă gemeni, să nu lovească cu piciorul un câine, că va fi copilul câinos la inimă, să nu fure nimic, căci umbra obiectului va păta pe vecie trupul copilului, şi alte câte şi mai câte superstiţii populare româneşti despre sarcină şi gravide există pe meleagurile natale. Hai să vedem ce superstiţii au gravidele în diferite culturi ale globului:

24 mai 2016, 14:13
Cele mai bizare superstiţii legate de sarcină de pe glob

În India, multe gravide cred că eclipsa poate afecta sănătatea bebeluşului nenăscut. Femeile se adăpostesc în casă, cu uşile şi draperiile închise, pentru a se asigura că razele soarelui nu le ating burtica. Superstiţioşii socotesc că eclipsa poate provoca deformaţii.

Bulgăroaicele păstrează secret sarcina timp de trei luni înainte să livreze vestea cea mare. Divulgă secretul doar partenerului şi ţin totul în taină pentru ca spiritele rele să stea departe de bebe.

În unele părţi din SUA şi în Australia, una dintre superstiţii sună aşa: dacă o femeie are arsuri la stomac în timpul sarcinii, copilul se va naşte cu mult păr.

Citeşte mai mult pe feminis.ro