Cele mai bune 14 alimente pentru o inimă sănătoasă

Sănătatea inimii este ceva ce ne preocupă întotdeauna atunci când ne așezăm la o masă delicioasă, dar este întotdeauna un factor determinant pentru alimentele pe care le alegem? Ar trebui să fie. Pentru din ce în ce mai mulți oameni boala coronariană ocupă locul doi în lista cauzelor principale ale decesului, după demență, demonstrând cât de important este să menținem inima în formă optimă.

20 ian. 2024, 08:53
Cele mai bune 14 alimente pentru o inimă sănătoasă

În afara schimbărilor de stil de viață, cum ar fi reducerea consumului de sare sau a timpului petrecut în fața televizorului, alimentele pe care le incluzi în dietă joacă un rol major în sănătatea inimii. Deci, ce alimente sunt cele mai bune pentru o funcționare optimă a inimii?

Somon
Fiert, la grătar sau la cuptor – oricum îți place, acest pește gustos și bogat în acizi grași omega-3 îmbunătățește markerii metabolici ai bolilor de inimă. De asemenea, are niveluri ridicate de seleniu, un antioxidant care, conform studiilor, sporește protecția cardiovasculară, deci, și sănătatea inimii.

Mere
Nu decoji acest fruct omniprezent – aici se găsesc toți antioxidanții, în special polifenolii, care protejează colesterolul de agresiunile radicalilor liberi. Merele (de orice culoare) conțin și pectină, care blochează absorbția colesterolului, și fibre, care elimină colesterolul.

Vezi AICI lista completă a alimentelor perfecte pentru sănătatea inimii tale