Cele mai bune meserii de viitor includ domeniile medical și IT. Cum a influențat pandemia piața de muncă

Cele mai bune meserii de viitori din următorii ani au fost dezvăluite într-un top 10, de către pubilcația Business Insider. Domeniile cu cele mai bune posturi sunt cel medical și sectorul marketing.

22 sept. 2021, 14:46
Cele mai bune meserii de viitor includ domeniile medical și IT. Cum a influențat pandemia piața de muncă

Cele mai bune meserii de viitor din următorii 10 ani se regăsesc în domeniile medical, marketing și IT potrivit unui clasament realizat de Business Insider.

Clasamentul arată că pe primul loc al joburilor pentru care cererea va fi în creştere până în 2030 se află dezvoltatorii de software, urmaţi de managerii de operaţiuni şi de asistenţii medicali.

Lista include şi specialiştii în marketing, avocaţii sau managerii de sisteme informatice.

Specialiștii din cadrul publicaţiei financiare au analizat tendinţele angajatorilor de pe piaţa americană, dar şi rapoartele privitoare la nivelul de salarizare din anul 2020 la nivelul Statelor Unite, relatează Antena3.

Top 10 meserii de viitor
1. Dezvoltator de software

2. Manager general şi de operaţiuni

3. Asistent medical înregistrat

4. Manager financiar

5. Manager medical

6. Asistent medical practician

7. Analist

8. Specialist în marketing şi cercetare de piaţă

9. Avocat

10. Manageri de sistem informatic

Aceste meserii nu vor mai fi la căutare peste cinci ani. TOPUL locurilor de muncă ce vor dispărea de pe piaţă!

Aceste meserii

nu vor mai fi la căutare peste cinci ani. Pandemia e cea care a făcut ca aceste joburi să nu mai fie considerate esențiale.

Şoferi de taxi: Popularitatea în creștere a aplicațiilor de ridesharing că Uber pune în fata dispariției șoferul tradițional care lucrează pentru o companie de taximetre. Funcționarea unei companii de taxiuri este mult mai scumpa decât ridesharing, iar serviciile lor nu pot concura cu preturile noului model de transport.

Agenți bancari: Când ați intrat ultima oara într-o filiala bancara și ați interacționat cu un agent pentru un serviciu financiar? Automatizarea și inteligența artificială înlocuiesc repede aceasta veche slujbă. Cele mai multe credite pot fi obținute printr-o aplicație. Pentru tranzacțiile cu numerar, bancomatele îndeplinesc tot mai mult funcțiile complicate îndeplinite anterior de oameni.

Casieri: Va fi oricând nevoie de unul sau doi casieri într-un magazin pentru a verifica preturi și alte probleme curente, dar slujba clasica de casier/a este în pericol. Aparatele la care faci singur plata și tendință spre tranzacții digitale automatizează repede munca de casier.

Opertori de telemarketing: Chiar dacă cei mai mulți dintre noi prefera să nu mai audă agenți de telemarketing, nu înseamnă că nu vom mai primi apeluri telefonice nesolicitate. În prezent, cele mai multe apeluri de telemarketing sunt inși cefectuate prin automatizare și transferate la un operator doar în anumite condiții. Dar industria telemarketingului caută activ metode de automatizare și a acestor interacțiuni.

Dispeceri (cu excepția serviciilor de urgenta): Sunt repede înlocuiți de automatizare. În următorii cinci ani, cei mai mulți vor fi înlocuiți de calculatoare. Se vă întâmplă și pentru serviciile de urgenta, dar peste mai mult de cinci ani.

Ceasornicari: Mulți oameni aleg ceasuri inteligente că să le conecteze la telefoane. Toate problemele cu aceste ceasuri sunt prea complexe pentru un ceasornicar tradițional, așa că trebuie trimise la producător. Automatizarea pătrunde adânc în industrie, astfel că ceasurile tradiționale devin tot mai ieftine, iar reparațiile tot mai scumpe.

Tipografi: Presa tipărită moare cu repeziciune. Reviste și ziare continua să fie tipărite în tiraje mici, dar următorii cinci ani vor accelera evoluția spre conținut strict digital. Unele publicații mai cerute vor mai avea nevoie de tipografi, dar numărul lor vă scădea cu rapiditate.