Cele mai bune sfaturi pentru o căsnicie fericită

Chiar daca uneori ni se pare ca suntem asaltati de sfaturile de relatie celor din jur, nu strica sa ascultam cu atentie si sa tinem cont de cele care ni se par ca ne pot, cu adevarat, ajuta pe termen lung pentru a avea o casnicie fericita.

25 feb. 2015, 10:31
Cele mai bune sfaturi pentru o căsnicie fericită

1. Daca scopul tau este sa ai o casnicie de durata si satisfacatoare, atunci trebuie sa-ti asumi rolul, indiferent de situatie, trebuie sa te simt responsabil/a de ce se intampla, asumandu-ti deopotriva reusitele si greselile.

2. Atingerile in cuplu intaresc legatura intima dintre parteneri pentru ca sporesc productia de oxitocina, supranumit „hormonul fericirii si al atasamentului”. Asadar, ori de cate ori este posibil, ia-ti de mana partenerul, saruta-l, mangaie-l, iar fiecare actiune ar trebui sa durece cel putin 5, chiar 10 secunde!

3. Invata sa nu fii de acord si accepta ca este firesc sa nu fiti mereu pe aceeasi lungime de unda.

4. Barbatii trebuie sa inteleaga ca nu trebuie si nici nu pot rezolva, repara totul si ca femeile vor sa fie si ele implicate in gasirea si implementarea solutiei la probleme.

5. Cea mai mare pierdere de timp, de energie intr-o casnicie este sa incerci sa-ti schimbi partenerul, cu atat mai mult cu cat persoanele care fac astea au, de regula, probleme in ele insele, nu in ceea ce priveste partenerii.

Citeste continuarea pe Lyla.ro