Cele mai ciudate accidente genetice din lume GALERIE FOTO

În timpul sarcinii, femeile sunt supuse la numeroase teste şi analize, iar ecografiile se fac aproape lunar, astfel că starea fătului poate fi controlată în permanenţă. Sunt însă şi situaţii în care, din diverse motive, viitoarele mame nu pot fi supravegheate atent de medici şi nu au habar că vor aduce pe lume copii cu malformaţii grave.

04 feb. 2013, 19:00
Cele mai ciudate accidente genetice din lume GALERIE FOTO

Malformaţiile cu care vin pe lume unii copii au cauze dintre cele mai variate, iar viaţa lor este un adevărat coşmar. Iată câteva dintre cele mai ciudate accidente genetice produse în întreaga lume.

1. Copilul-broscoi

În 2006, un copil care aducea mai mult a broscoi s-a născut în Charikot, în Nepal. Bebeluşul cântărea 2 kilograme, nu avea gât, iar capul îi era, practic, cufundat între umeri. Ochii erau foarte proeminenţi şi practic îi ieşeau din orbite. Bebeluşul nu a trăit decât jumătate de oră, iar apoi cadavrul lui a fost dus la un spital. Vestea naşterii unei fiinţe atât de ciudate s-a răspândit însă repede, iar oamenii s-au bulucit la spital pentru a vedea grozăvia. Chiar şi părinţii bebeluşului, care mai aveau acasă doi copii sănătoşi, s-au arătat uşuraţi de faptul că micuţul nu a trăit.

2. Omul cu coadă

Un bărbat cu o coadă de 33 de centimetri trăieşte în India. Chandre Oram este faimos în oraşul său natal, Alipurduar. Coada lui este în mod cert o malformaţie, dar faptul că este „însemnat” nu l-a făcut să fie stigmatizat. Din contră, el este privit ca un soi de vraci, şi spune că mulţi oamenii suferinzi s-au vindecat după ce i-au atins coada.

Femeile se feresc totuşi de el şi multe au refuzat să-i devină soţii. Chiar şi aşa, Chandre a refuzat în repetate rânduri ca medicii să-i îndepărteze coada.

3. Copilul Ciclop

În 2006, în India s-a născut o fetiţă cu un singur ochi. Medicii spun că malformaţia ar fi putut fi cauzată de un medicament experimental împotriva cancerului, dar nu au exclus nici existenţa unei anomalii cromozomiale. Diagnosticul final al medicilor a fost ciclopie, malformație congenitală a feței caracterizată prin fuziunea pe linia mediană a celor două orbite. Fetiţa s-a născut cu un singur ochi în mijlocul frunţii, fără nas şi cu creierul concentrat într-o singură emisferă a cutiei craniene. Copilul a supravieţuit doar câteva zile, ceea ce medicii au considerat, totuşi, a fi un miracol.

4. Bărbatul cu cea mai mare mână şi femeia cu picioarele orientate invers

Un chinez este „posesorul” celei mai mari mâini din lume, la care degetul mare, arătătorul şi cel mijlociu ating dimensiuni impresionante. Tot în China, o fetiţă s-a născut, în urmă cu 33 de ani, cu picioarele orientate invers. Chiar şi aşa, Wang Fang se consideră o fiinţă perfect normală. „Pot să alerg mai repede decât mulţi prieteni şi am un serviciu normal. Nu mă consider o persoană cu handicap”, a explicat Wang, care a refuzat, în urmă cu câţiva ani, să primească o pensie socială.

5. Copilul cu trei braţe

Tot în China, un băieţel a venit pe lume cu trei braţe, dar, spre deosebire de alte cazuri similare, medicii nu au putut stabili dacă sarcina din care a provenit a fost una gemelară, iar fratele băieţelului pur şi simplu s-a oprit din evoluţie şi a fost „absorbit” de fătul supravieţuitor. Copilul a fost operat pentru a-i fi îndepărtat braţul de prisos.