Cele mai ciudate obiceiuri de Crăciun: Japonezii mănâncă de la KFC, norvegienii ascund măturile

Dacă românii mănâncă sarmale şi cozonac, împodobesc bradul şi merg la colindat în preajma Crăciunului, japonezii, norvegienii şi mulţi alţi străini au obiceiuri dintre cele mai bizare.

19 dec. 2012, 11:26
Cele mai ciudate obiceiuri de Crăciun: Japonezii mănâncă de la KFC, norvegienii ascund măturile

1. Japonia

Pentru mulţi japonezi mâncarea tradiţională pe care o consumă în ziua de Crăciun este puiul de la KFC. Zvonurile precum că, mâncarea tradiţională de Crăciun la americani este puiul prăjit, i-a făcut pe japonezi să mănânce în ziua de Crăciun la KFC.

Astfel că pentru a prinde o masă la KFC în ziua Crăciunului, japonezii trebuie să facă rezervare, scrie wanderlust.co.uk

2. Norvegia

Norvegienii cred că în Ajunul Crăciunului spiritele rele şi vrăjitoarele se dezlănţuiesc. Aşa că, înainte de a merge la culcare, norvegienii îşi pitesc măturile din casă.

3. Venezuela

În săptămâna dinaintea Crăciunului, venezuelenii obişnuiesc să meargă în fiecare dimineaţă la biserică.

În Caracas, capitala Venezuelei, credincioşii şi-au făcut un obicei din a se deplasa pe role până la biserică. Astfel că, circulaţia este închisă până la ora 8:00 pe multe drumuri din Caracas pentru ca oamenii să ajungă în siguranţă la biserică.

4. Austria

În Austria, Sfântul Nicolae are un duşman pe care localnicii îl numesc Krampus. 

Krampus este un personaj demonic care are sarcina să-i pedepsească, chiar înainte de Crăciun, pe copiii răi, care nu au fost cuminţi.

În această perioadă, bărbaţi îmbrăcaţi în demoni cutreieră străzile cu un bici şi un sac în mână urmărind să strângă copiii răi şi să-i ducă în iad.

5. Spania

În Catalonia, Spania, oamenii construiesc cu două săptămâni înaintea Crăciunului, un personaj dintr-un trunghi de copac. Aceştia îi desenează o faţă, îi pun pălărie şi în cele două săptămâni până la sosirea Crăciunului îl umple cu dulciuri, nuci şi fructe. 

În ajunul Crăciunului, catalonezii bat buşteanul cu beţe în timp ce cântă colinde, până ce toate dulciurile şi fructele ies din el.

6. Groenlanda

Oamenii săraci din Groenlanda mănâncă de Crăciun piele de balenă şi carnea descompusă de pe o pasăre arctică.

7. Guatemala

Locuitorii din Guatemala cred că spiritele rele trăiesc în colţurile murdare şi întunecate din casă. Aşa că, ei petrec săptămâna dinaintea Crăciunului curăţându-şi casa. 

Tot gunoiul colectat este pus într-un loc, în vârf se pune un simbol al diavolului şi apoi se dă foc.

Obiceiul a fost denumit „Arderea Diavolului” şi este modalitatea prin care guatemalezii cred că pot petrece Crăciunul fără diavol.