Cele mai comandate sarmale din carne de pui pentru sărbători. Familia Crăciun se bucură de o afacere de succes

Sarmalele sunt printre cele mai populare mâncăruri printre români, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

11 dec. 2023, 09:00
Cele mai comandate sarmale din carne de pui pentru sărbători. Familia Crăciun se bucură de o afacere de succes

O familie de arădeni și-a deschis o afacere și comercializează sarmale cu carne de pui. Au o mulțime de comenzi și se bucură de un succes răsunător.

Până de curând arădenii și cei din județele din apropiere aveau obiceiul să comande de la familia Crăciun sarmale de post sau din carne de vită amestecată cu porc, însă acum cel mai mult se cer cele din carne de pui.

Citește și Trucul genial prin care să faci cârnaţi de casă de Crăciun. Ai nevoie doar de apă şi o sticlă de Cola

În ultimii ani familia Crăciun, din comuna arădeană Vladimirescu, s-a ocupat doar de făcut sarmale. Acum deja nu mai țin numărul comenzilor, după ce au devenit cunoscuți în toată zona de vest a țării.

Cererea pentru mâncare a crescut, iar familia Crăciun a început să-și diversifice activitatea și să facă și platouri. Din noiembrie au deschis și un restaurant. E o afacere exclusiv de familie în care sunt implicați soții Camelia și Sorin, alături de fiica lor și de prietenul ei.

„Din anul 2018 ne-am apucat să pregătim sarmale pentru diverse evenimente, de la nunți la parastase. Am lucrat mereu cu drag la ele și oamenii au început să ne caute tot mai mult. Cu timpul, spuneau că vin la fabrica de sarmale, dar era o afacere de familie. Lucrăm de dimineața până seara”, a declarat Sorin Crăciun, administratorul firmei.

Sorin Crăciun a mai lucrat și în trecut în domeniul preparării cărnii, iar Camelia e bucătăreasă de profesie.

„Noi am comandat prima dată sarmale de la familia respectivă pentru parastas, apoi am avut evenimente mai fericite în familie și am luat câteva sute de sarmale. Am venit acum să le gustăm pe cele din carne de pui. Am încercat să fac acasă, dar au ieșit cam seci”, a precizat una dintre cliente.

Familia Crăciun spune că deja a intrat în febra sărbătorilor și cu siguranță până la Crăciun se va ocupa și de comenzile pentru sarmale, pe lângă activitatea din restaurant. Într-o singură zi se pot prepara 3.000 de sarmale.

Citește și Porcul de Crăciun era cât pe ce să lase o familie din Galați fără agoniseala de o viață