Cele mai dure restricţii de la începutul pandemiei, în Hong Kong. Au voie să se întâlnească doar două persoane din gospodării diferite

Carrie Lam, preşedintele executiv al regiunii Hong Kong, a declarat că există riscul ca sistemul medical să intre în colaps, în condiţiile în care numărul de infectări cu coronavirus trece de 100 în fiecare zi.

29 iul. 2020, 12:02
Cele mai dure restricţii de la începutul pandemiei, în Hong Kong. Au voie să se întâlnească doar două persoane din gospodării diferite

Carrie Lamspune că Hong Kong-ul este „pe punctul de a avea un focar comunitar pe scară largă” şi i-a îndemnat pe locuitori să respecte noile restricţii, intrate în vigoare de astăzi, şi care includ purtarea obligatorie a măștilor. Măsurile vin după ce Hong Kong-ul a repurtat un succes timpuriu în lupta împotriva Covid-19, numărul mediu de cazuri zilnice noi fiind luna trecută sub 10.

Într-o declarație publică, Lam a avertizat că orașul este în pragul unui focar comunitar, care poate duce la prăbușirea sistemului spitalicesc și poate duce la pierderea multor vieți, în special în rândul persoanelor în vârstă. Astfel, ea i-a îndemnat pe oameni să respecte „strict măsurile de distanțare socială și să rămână acasă, pe cât posibil”.

Avertismentul vine în condițiile în care Hong Kong a confirmat luni un număr record de 145 de cazuri și, iar marţi 106. Numărul total al morţilor a ajuns acum la 24, ultima persoană decedată fiind rezidentă la un azil unde au fost înregistrate cel puțin 45 de infecții.

Citeşte şi Viteza de răspândire a Covid-19, demonstrată de o analiză genetică. Un singur om a fost la originea epidemiei de pe Diamond Princess

Noile reglementări, intrate în vigoare de miercuri, sunt cele mai dure reguli pe care Hong Kong le-a adoptat de la începutul pandemiei. Între altele, s-a trecut la închiderea restaurantelor, utilizarea obligatorie a măștilor în locuri publice, dar şi interdicţia de a se întâlni mai mult de două persoane din gospodării diferite. De asemenea, barurile, sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare au fost închise.

Jin Dongyan, profesor la Universitatea din Hong Kong, a declarat pentru Global Times că numărul mare de infecţii şi apoi transmiterea comunitară au apărut probabil din cauza erorilor de procedură de la frontieră.

În aceste condiţii, alegerile pentru parlamentul din Hong Kong, care urmau să aibă loc pe 6 septembrie, ar putea fi amânate pentru anul viitor.


loading...
Partenerii noștri