Cele mai eficiente 3 metode de detoxifiere a pancreasului

Pancreasul este o glanda mixta, endocrina, cu secretie interna–necesara in reglarea glicemiei si exocrina, cu secretie externa–necesara in digestie.

03 mai 2016, 08:18
Cele mai eficiente 3 metode de detoxifiere a pancreasului

Pancreasul este cel mai alcalin organ si furnizeaza intreaga cantitate de enzime necesara descompunerii alimentelor, scrie secretele.com. Sucul pancreatic (care este un amestec puternic alcalin de bicarbonat de sodiu si enzime) neutralizeaza acidul gastric si se combina in duoden cu secretia biliara produsa de colecist pentru a activa enzimele digestive din pancreas si de pe peretele intestinal.

Citeşte şi DETOXIFIERE de URGENŢĂ după Paşte. Cum scapi de toxine într-o singură zi

Cand continutul stomacului, care este acid, nu poate fi alcalinizat, atunci digestia se opreste. Alimentele ajunse in stomac fermenteaza si intra in putrefactie, provocand acumularea masiva de gaze. In acest moment, s-a pierdut valoarea nutritiva a alimentelor, iar organismul nu va beneficia de ele.

Pancreasul secreta insulina, care scade nivelul de glucoza din sange, favorizeaza convertirea acesteia in glicogen si este implicata chiar in sinteza aminoacizilor necesari organismului.

Pancreasul este, astfel, unul dintre organele vitale. El este distrus de acidoza si de substante chimice daunatoare. De aceea, pentru o buna functionare, adoptarea unei diete 80% alcalina si 20% acida, bazata pe produse de origine vegetala, consumate mai ales in stare cruda si sub forma de suc este pasul firesc pentru preventie sau vindecare. Cel mai mare pericol il reprezinta grasimile, alcoolul in exces si fumatul. Renuntati la fumat, la consumul de alcool in exces, la grasimi si prajeli.

Starea pancreasului este reflectata in exterior prin culoarea si tonusul buzelor. Buzele rosii, umede indica o functionare eficienta a acetsui organ, buzele palide si uscate sunt semne de slabire.

Cele trei remedii descrise mai jos, recomandate de medicina populara, au un efect puternic detoxifiant si tamaduitor pentru pancreas, dar si pentru stomac sau splina:

1. Cura cu ulei

Imediat dupa trezirea din somn si inainte de spalatul pe dinti, clatiti gura cu un ulei vegetal (floarea soarelui, masline). Luati o gura de ulei, trecandu-l printre dinti cu putere, timp de 15 minute, pana ce devine o pasta albicioasa. Este un semn ca a acumulat toxine adunate in saliva si in vinisoarele de sub limba. Scuipati aceasta pasta, pentru ca este foarte toxica. Cura dureaza minim trei saptamani, nu exista limita maxima, iar starea de bine se simte din prima zi.

2. Cura cu usturoi

Pisati trei catei de usturoi intr-un castron, frecandu-i cu sare grunjoasa. Din amestecul obtinut modelati doua bilute, puneti una sub limba si pe cealalta intre gingie si buza de sus. Se tin in gura 30 minute. Este normal sa usture, asa ca nu renutati la tratament. Toxinele sunt adunate si extrase din pancreas de forta usturoiului. In cavitatea bucala se va aduna saliva, pe care o scuipati. Faceti aceasta procedura o data pe saptamana.

Citeşte şi Cum îţi DETOXIFICI ORGANISMUL cu ajutorul tălpilor de la picioare

3. Cura cu obligeana

In afectiunile aparatului digestiv, obligeana este regina plantelor tamaduitoare, iar prin actiunea sa depurativa si antitoxica ajuta la curatarea pancreasului de mucozitati abundente, de toxine, de otravuri.

Sub forma de infuzie – patru linguri rase de rizomi uscati si macinati fin, se infuzeaza 15 minute intr-un litru de apa – se consuma intreaga cantitate intr-o zi. Genereaza un puternic efect vomitiv, care ajuta la curatarea rapida.

Sub forma de tinctura – 30 picaturi, de trei pri pe zi, cu 30 minute inainte de masa, timp de trei saptamani.

Pe langa efectul detoxifiant este utila in colici abdominale, colite, enterite, enterocolite, colecistite, greturi, acumulari de gaze in stomac si intestine, previne balonarile dureroase.