Cele mai eficiente măşti antirid

Ridurile sunt principalul semn al îmbătrânirii pielii, iar persoanele care au tenul uscat se confruntă cu această problemă estetică mai devreme, comparativ cu cele care au tenul gras sau normal. Dar, pentru ca tegumentul să-și păstreze elasticitatea și ridurile să fie prevenite, ar trebui să începi să aplici măști antirid.

23 aug. 2017, 08:50
Cele mai eficiente măşti antirid

Măștile cu efect antirid sunt eficiente, deoarece stimulează producția de colagen și elastină, proteine care mențin pielea fermă și lipsită de imperfecțiuni. Am enumerat câteva rețete de remedii naturale care previn și reduc liniile fine și ridurile. 

Mască antirid cu albuș

Datorită cantității mari de vitamina E, albușul poate fi folosit în prepararea măștilor care previn liniile fine și ridurile. Tot ce trebuie să faci este să bați spumă două albușuri, apoi aplic-o pe fața curată. Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască antirid cu aloe vera

Poate nu știai, dar gelul de aloe vera poate fi inclus în măștile faciale, pentru menținerea pielii strălucitoare și radiante.

Pentru prepararea măștii, ai nevoie de:

–    2 linguri gel de aloe vera
–    1 albuș

Extrage cu o lingură gelul dintr-o frunză de aloe vera. Amestecă-l cu spuma de albuș. Aplică pasta obținută pe față – pe zona din jurul ochilor și a gurii – și las-o să acționeze 30 de minute. După care, clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul după 2-3 zile.

Mască antirid cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este foarte bun și recomandat persoanelor care au tenul uscat. Masează pielea curată cu ulei de măsline, prin mișcări circulare, blânde. Insistă în zona din jurul ochilor și gurii, dar nu trebuie să fii agresivă cu tegumentul. Lasă uleiul să acționeze până a doua zi dimineața.

Mască antirid cu turmeric

Turmericul este sursă bogată de antixidanți, compuși care luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi. În plus, turmericul are proprietăți antiseptice și antibacteriene, prevenind astfel infecțiile.

Pentru prepararea măștii, ai nevoie de:

–    1 lingură turmeric pudră
–    2 linguri suc din trestie de zahăr

Pune cele două ingrediente într-un bol și amestecă cu o lingură până obții o pastă fină. Aplică masca pe fața curată și pe gât. Las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul după 2-3 zile. 

Cum maschezi imperfecţiunile tenului