Cele mai frecvente greşeli de îngrijire a pielii

Există o mulțime de reguli de îngrijire a pielii pe care le cunoaștem și pe care ar trebui să le punem în aplicare. Din păcate, tot mai multe femei le neglijează pe cele mai importante dintre ele.

05 ian. 2017, 14:08
Cele mai frecvente greşeli de îngrijire a pielii

Important este să folosim protecție solară, pentru a preveni cancerul de piele și pentru a minimiza ridurile. O atenție sporită trebuie să acorzi alunițelor, astfel încât să poți semnala orice modificare suspectă medicului dermatolog. În tot acest timp, ar trebui să bei multă apă, astfel încât pielea să rămână hidratată și suplă.

Iată care sunt cele 3 lucruri pe care ar trebui să le eviți!

1. Nu schimba frecvent produsele cosmetice!
Odată ce ai găsit un produs cosmetic care funcționează pentru tine, folosește-l în continuare! Medicii dermatologi atrag atenția că atunci când vrei să încerci un produs nou, pentru că ți l-a recomandat o prietenă sau pentru că ai văzut o reclamă într-o revistă, este posibil ca el să facă mai mult rău decât bine. În plus, multe produse cosmetice au nevoie de timp pentru a funcționa, așa că vezi rezultatele uneori și după 3 luni. De exemplu, produsele cu retinol au nevoie de o lună sau două pentru a funcționa.

2. Mergi constant la dermatolog
Pielea este cel mai mare organ al corpului și are nevoie de control medical regulat. Este posibil ca pe suprafața ei să apară modificări neobservabile cu ochiul liber. Doar în urma unui control amănunțit, medicul dermatolog poate identifica eventualele probleme ale pielii. Totodată, tot de avizul medicului specialist ai nevoie și dacă ai de gând să urmezi un tratament pentru acnee sau pentru alte neplăceri ale pielii.

3. Nu-ți mai autodiagnostica singură problemele pielii
Fă-ți timp să vezi un specialist când ai o problemă a pielii și nu mai încerca să-ți pui tu singură un diagnostic. Să presupunem că ai găsit ceva pe net, care pare să se potrivească cu ceea ce ai tu și începi să te tratezi singură. Sigur, s-ar putea să vezi rezultatele. Sau, ai putea trata ceva ce nu ai de fapt și, prin urmare, nu vei vedea nicio îmbunătățire. Mai mult decât atât, neplăcerea s-ar putea înrăutăți. Mai bine vorbește cu un dermatolog, care poate diagnostica cu adevărat ce se întâmplă și care-ți oferă opțiuni de tratament potrivite pentru tine.

Citeşte şi Trucuri pentru ochi strălucitori