Cele mai frumoase CIMITIRE din lume. ROMÂNIA, în top FOTO

Cimitirele nu sunt chiar cele mai plăcute locuri de vizitat, însă unele dintre ele au devenit în timp adevărate eciclopedii de istorie, obiective turistice sau cărţi nescrise din care se poate învăţa cultura unui loc. Franţa, Argentina, Statele Unite, Cehia şi România sunt doar câteva din ţările care găzduiesc un loc de veci unic în lume, vizitat anual de mii de turişti din toate colţurile lumii, conform National Geographic.

02 aug. 2015, 14:14

Cimitirul Pere Lachaise din Paris (Franţa) a fost înfiinţat de către Napoleon în 1804, iar aici se odihnesc mai multe suflete celebre cum ar fi Marcel Proust, Oscar Wilde, Edith Piaf şi Jim Morrison. Este alcătuit din pietre funerare pitorești, mausolee și chiar piramide, castele şi statui. Ce face deosebit acest cimitir este faptul că arată exact ca un parc, are chiar şi o hartă care se poate lua gratuit de la oricare dintre intrări şi este în permanenţă plin de turişti.

Cimtirul Highgate din Londra (Anglia) este unul dintre cele mai mari cimitire victoriene din lume. Este situat în nordul Londrei şi are foarte mulţi locatari cunoscuţi lume. Aici se odihnesc Karl Marx, George Eliot şi părinţii lui Charles Dickens.

Cimitirul Waverley din Sydney (Australia) apare şi în filmul lui Baz Lurhmann, „The Great Gatsby”, şi este o locație pitorească, care oferă vizitatorilor o plimbare plăcută şi îi duce cu gândul la secolul al 18-lea.

Cimitirul Vesel din Săpânţa (România) datează din 1930 şi este creaţia artistului popular Stan Ion Pătraş. Este celebru pentru cele peste 800 de cruci inscripţionate cu câte o scenă ironizată din viaţa celui decedat.

Cimitirul Saint Louis din New Orleans, Louisiana (SUA) a fost deschis în 1789. Este renumit pentru faptul că mormintele nu sunt în pământ, ci la suprafaţa acestuia, datorită situării oraşului sub nivelul mării.

Cimitirul Novodevichy din Moscova (Rusia) esdte cunoscut pentru mormintele foştilor demnitari ruşi.

Cimitirul Forest Lawn din Hollywood, California (SUA) se află chiar în interiorul Hollywood Hills şi este amplasat strategic cu vedere către studourile Tinseltown. Aici se odihnesc staruri precum Michael Jackson, Bette Davis şi  Liberace.

Cimitirul La Recoleta din Buenos Aires (Argentina) este celebru pentru că majoritatea turiştilor vin să se reculeagă la mormântul Evei Peron.

Cimitirul Xoxocotlan din Oxaca (Mexic) este renumit pentru faptul că este foarte aglomerat. Ca să poţi ajunge la locul în care se odihneşte o persoană dragă trebuie efectiv să calci peste alte câteva zeci.

Cimitir Evreiesc Vechi din Praga (Cehia) este o adevărată lecţie de istorie. Nu mai puţin de 12.000 de morminte se găsesc în acest cimitir, ce datează din secolul al 15-lea.