Cele mai frumoase femei din istorie

Cele mai frumoase femei din istorie nu sunt nominalizate doar in baza aspectului fizic atragator, ci si al aportului pe care l-au avut in societate in epoca lor.

04 feb. 2015, 06:28
Cele mai frumoase femei din istorie

Site-ul ranker.com si publicatia „Ask Men” au realizat un top al celor mai frumoase femei din istorie, atat decedate, cat si in viata, care si-au marcat epoca cu stilul, inteligenta si umorul lor.

Charlotte Brontë

Printre cele mai frumoase femei din istorie, pe pozitia 10, se claseaza renumita scriitoare Charlotte Brontë (1816-1855), cea mai in varsta dintre cele trei faimoase surori Brontë. De ce merita clasata in top zece cele mai frumoase femei din istorie? Pentru ca prin lucrarea „Jane Eyre”, Charlotte Brontë poate fi considerata predecesoarea miscarii feministe, a luptei pentru egalitatea femeilor cu barbatii in inalta societate londoneze a erei sale.

Marie Antoinette

Avea doar 14 ani cand s-a casatorit cu Ludovic al XV-lea, care avea pe atunci doar 16 ani. Simtul dezvoltat al esteticii, al modei, inaltimea ei, tenul alb ca laptele, parul blond si ochii albastri au ajutat-o pe austriaca Marie Antoinette (1755-1793) sa fure inimile francezilor. Renumita pentru virtutile sale feminine, pentru abilitatile sale muzicale, dar si pentru pasiunea pentru echitatie si jocuri de noroc, Marie Antoinette este demna de pozitia 9 in topul celor mai frumoase femei din istorie.

Cele mai frumoase femei din istorie: curtezana-spioana Mata Hari

Viata lui Mata Hari (1876-1917) a pendulat intre barbati cu putere de la care obtinea informatii secrete cu ajutorul propriei puteri de… seductie. Desi a inceput sa lucreze ca dansatoare, Mata Hari este una din cele mai cunoscute spioane din timpul Primului Razboi Mondial, ea punandu-si toata puterea de seductie in slujba obtinerii de informatii secret de stat. Ea este varianta istorica feminina a lui „James Bond” al zilelor noastre.

Cleopatra

Tehnologia moderna a ajutat la reconstructia chipului faraonului Cleopatra (69-30 inaintea erei noastre), femeia care a ingenunchiat imperii cu frumusetea ei. Desi pentru zilele noastre, nasul ei proeminent ar putea fi considerat dizgratios, pentru Egiptul Antic aceasta trasatura a fetei indica putere de caracter si de dominare. „Era o femeie de-o frumusete ravasitoare. Avea o voce fermecatoare si stia prea bine sa se faca placuta in fata oricui”, scria istoricul roman Cassius Dio despre Cleopatra. Cu nasul mare sau nu, Cleopatra i-a vrajit pe cei mai puternici oameni ai Imperiului Roman: Iulius Cezar si Marc Antoniu. Cu aceste date, este imposibil ca Cleopatra sa nu fie inclusa in randul celor mai frumoase femei din istorie.

Jacqueline Kennedy Onassis

Cu o eleganta frantuzeasca, Jackie si-a facut debutul in societatea americana in 1947 si nu a durat mult pana cand John F. Kennedy, ce avea sa fie presedinte al SUA, i-a cazut in mreje. La varsta de 31 de ani, Jackie (1929-1994) a devenit cea mai tanara Prima Doamna din istorie. Cultivata, inteligenta si cu un look de supermodel, intregul popor american i-a cazut la picioare si i-a ramas acolo chiar si dupa asasinarea lui JFK (1963), fapt care ii asigura un loc in top cele mai frumoase femei din istorie.

Citeste continuarea si vezi FOTO pe Lyla.ro.