Cele mai frumoase ipostaze, prin lentila aparatului de fotografiat GALERIE FOTO VIDEO

Din străzile din Shanghai şi până în satele cele mai îndepărtate din Congo, un fotograf libanez care a traversat lumea a reuşit să captureze imagini deosebite ale expresiilor sufleteşti ale oamenilor pe care i-a întâlnit şi fotografiat.

12 oct. 2014, 16:12

Mimo Khair este un fotograf care a avut curajul să ia Pământul „la pas”cu unicul scop de a surprinde cu obiectivul său de fotografiat cele mai sensibile imagini ale trăirilor umane. „Viaţa pe care o trăim acum este plină de bariere care ne desparte, dar când ies în stradă cu aparatul meu de fotografiat, pot să mă conectez cu cei din jurul meu, iar acest lucru se produce într-un moment magic.

De-a lungul carierei sale, Mimo a capturat imagini memorabile, dar una singură a mişcat-o cel mai mult. Este vorba despre o adolescentă din Siria care trăia într-o tabără de refugiaţi din Liban. Mimo a fost fascinată de ochii verzi ai fetei şi de cuvântul „dragoste”, scris pe litere, pe fiecare deget al ei, în engleză („love”) şi arabă.

Când Mimo s-a interesat despre soarta ei, a aflat că fetei îi fuseseră ucişi părinţii şi toate rudele cu care se refugiase cu doar câteva zile ca mimo să o întâlnească. Fotograful a povestit că ceea ce l-a uimit şi mai mult la ea, a fost faptul că fata dădea impresia că nu îi mai pasă de cineva şi că se gândea la iubire în astfel de momente.

Citeşte şi Cele mai CUNOSCUTE FOTOGRAFII al LUMII, recreate de un artist cu ajutorul lui John Malkovich

Atunci când Mimo iese cu aparatul de fotografiat pe stradă, se inspiră imediat.  „Când fotografiez oamenii, caut o legătură cu ei…o privire, un zâmbet, o lacrimă , oricare  persoană care exprimă o stare. Asta este ce mă atrage cel mai mult la oameni”, explică Mimo.

Poveştile oamenilor o inspiră de asemenea şi caută imediat să stabilească o legătură cu ei. O legătură nu neapărat verbală, ci una mai degrabă sufletească, exprimată prin cele mai fireşti gesturi şi expresii ale feţei şi corpului deopotrivă. Dealtfel,  prin unele locuri pe unde a fost, oamenii nici măcar nu vorbeau limba ei.

Citeşte şi IMAGINI INCREDIBILE. Angrenaj care funcţionează pe bază de lumină cu un final APOTEOTIC VIDEO

Un zâmbet sincer, spontan, este, pentru Mimo, mai preţios decât cuvintele. „Dacă vrei să simţi cu adevărat ceea ce vezi, uită-te în ochii lor, priveşte-le zâmbetul … este ceea ce ne uneşte pe noi, oamenii”, explică artista-fotograf.

Vezi şi Descoperire INEDITĂ făcută într-un LAC din Scoţia. O femeie l-a POZAT pe MONSTRUL din Loch Ness din greşeală

Mimo speră ca fotografiile ei să poată schimba modul în care o persoană vede o altă persoană. „Dacă simţi vreo emoţie când te uiţi la o imagine, atunci e bine (…) acest lucru poate să ne apropie …”