Cele mai frumoase locuri din România. Nu trebuie să le ratezi

Va prezentam cele mai frumoase locuri din Romania, locuri pe care nu trebuie sa le ratezi.

07 iul. 2015, 19:46
Cele mai frumoase locuri din România. Nu trebuie să le ratezi

Platoul carstic salin meledic

Platoul Meledic este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala mixta geologica, speologica, botanica si zoologica) situata in judetul Buzau, pe teritoriul administrativ al comunelor Lopatari si Manzalesti. Este situata in Subcarpatii de Curbura, in bazinul superior al raului Slanic. Zona se afla la 56-60km de Buzau. Platoul este situat intre 424 si 607 m altitudine, fiind delimitat de raul Slanic la sud, raul Jgheab la est, raul Meledic la nord si de Paraul Sarat la vest.

Rezervatia de zimbri Dragos Voda

Rezervatia de Zimbri – Neamt cunoscuta si sub denumirea de Rezervatia de Zimbrii „Dragos-Voda”, este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip faunistic) situata in judetul Neamt, pe teritoriul administrativ al comunei Vanatori-Neamt. Arealul se intinde pe o suprafata de 11.500 hectare, aflandu-se se afla in partea sudica Muntilor Sabasei (diviziunea centrala a Muntilor Stanisoarei) si cea nordica a judetului Neamt. Zona se afla la nord de portiunea din DN15B, ce leaga localitatile Vanatori-Neamt si Pipirig. In cadrul rezervatiei se gasesc trei iazuri (Zimbrilor, Cerbilor si Capriorilor).

Gradina Botanica „Alexandru Borza” din Cluj

Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Romania a fost fondata in 1920 de profesorul Alexandru Borza. Intinsa pe o suprafata de aproape 14 hectare, in partea sudica a Clujului, gradina botanica, organizata dupa Unirea Transilvaniei cu Romania, in anii activitatii de asezare pe temeiuri solide a universitatii clujene, a reusit sa se dezvolte in timp atat ca si un obiectiv turistic clujean cat si ca important spatiu didactic si stiintific din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania in anul 2010 (cod LMI CJ-II-a-B-07455).

Insula Ovidiu

Situata pe lacul Siutghiol, insula Ovidiu este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor care sosesc in statiunea Mamaia. De-a lungul timpului, micul petic de pamant a starnit curiozitatea si imaginatia oamenilor, care au tesut in jurul sau o serie de legende. Una dintre aceste povestiri are legatura cu originea numelui pe care il poarta insula. Se spune ca, in timpul exilului sau, poetul Ovidius Publius Naso se retragea pe acest petic de pamant pentru a-si scrie versurile, astfel insula a fost botezata cu numele sau. In realitate, specialistii nu au gasit nicio dovada care sa ateste prezenta poetului Ovidius pe aceasta mica insula din lacul Siutghiol. Cu toate acestea, legenda a ramas in picioare pana in zilele noastre si mai exista inca oameni care cred cu tarie in veridicitatea ei.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro