Cele mai frumoase pisici din lume se întrec în frumuseţe, în acest weekend, la Bucureşti

Expoziția Internațională Felină de Primăvară va avea loc sâmbătă și duminică, la Sala Palatului, informează un comunicat al organizatorilor, Asociația Felină SofistiCAT. Cele mai frumoase pisici din lume se vor întrece în frumuseţe, iar iubitorii de animale pot adopta un sufleţel de la organizaţiile prezente la eveniment.

07 mart. 2014, 17:37
Cele mai frumoase pisici din lume se întrec în frumuseţe, în acest weekend, la Bucureşti

Expoziția-concurs „Mărțișorul pisicilor” va aduce în weekend, între orele 10,00 și 17,00, la Sala Palatului din București, peste 250 de feline grațioase din 20 de rase diferite, venite din toate colțurile lumii, scrie Agerpres.

Prin fața juriului, compus din șase arbitri internaționali, vor defila frumoase exemplare de Persană, Exotică, Maine Coon, Norvegiană de Pădure, Ragdoll, Siberiana, Angora Turcească, Sacră de Birmania, Bengaleza, Burmă, British Shorthair, Cornish Rex, Devon Rex, Don Sphynx, Albastru de Rusia, Singapura, Sphynx, Peterbald, Kurilian Bobtail.

Atât sâmbătă, cât și duminică, vor avea loc etapele preliminare ale concursului. Punctul culminant al manifestării este concursul „Best in Show”. Finaliștii celor patru categorii (persane și exotice, păr semilung, păr scurt, orientale și siameze) se vor întrece în marea finală pentru un loc pe podium. Sponsorii vor oferi premii generoase pentru finaliști, constând în hrană și accesorii pentru pisici. Extra premii speciale vor fi acordate pisicilor din rasa British Shorthair, participante ale concursului Special British Show.

Vizitatorii vor putea admira grațioasele feline întrecându-se în frumusețe și vor putea achiziționa o gamă largă de produse și accesorii destinate atât pisicilor (hrana, igienă, joacă), cât și iubitorilor acestora (bijuterii, haine, poșete etc.) la prețuri promoționale. Vor fi picturi pe fata pentru cei mari și mici, mărțișoare și o mulțime de obiecte vestimentare pictate manual (cu pisici, fluturi, gărgărițe, motive florale), tombole cu premii atât pentru participanți, cât și pentru vizitatori.

Evenimentul este foarte îndrăgit de către public, fiind vizitat de peste 10.000 de persoane la fiecare ediție, expoziția având publicul său fidel de mai bine de opt ani.

Conform tradiției, se va desfășura, în cadrul evenimentului, și campania „Arată că îți pasă”, în cadrul căreia se vor strânge donații (în bani sau hrană) pentru animalele din adăposturi. Organizațiile pentru protecția animalelor ROBI, Free Pets, Red Panda și Gia vor aduce pisici vaccinate și sterilizate spre adopție. Prețul unui bilet de acces la expoziție este de 10 lei, pensionarii vor plăti prețul la jumătate — 5 lei, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit.