Cele mai frumoase și neobișnuite hoteluri din lume. Unul este făcut integral din gheață. Imagini spectaculoase!

Călătoriile, așa cum le percepeam odată, au ajuns să fie doar un vis frumos în momentul de față, din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

07 ian. 2021, 23:34

Cele mai frumoase și neobișnuite hoteluri din lume

Partea bună, însă, este că pandemia se va încheia la un moment dat și va trebui să ne reluăm activitățile. După o perioadă atât de lungă de pauză, setea de călătorit va fi, poate, mai mare ca niciodată în cazul anumitor persoane.

Până atunci, însă, vă prezentăm câteva locuri în care se află cele mai ciudate hoteluri din lume. Unele sunt săpate în stâncă sau gheață, altele au camere cu paturi în forme ciudate sau sunt poziționate chiar în mijlocul naturii.

Hotelul de gheață din Jukkasjarvi, Suedia

Deși se află departe, la capătul Suediei, iubitorii sezonului rece pot fi siguri că ar avea parte de o iarnă ca în basme în hotelul de gheață din Jukkasjarvi. Clădirea este construită în întregime din zăpada și gheață de pe râul Torne. Este cel mai mare hotel de gheață din lume și e deschis în tot timpul anului. În interior, temperatura e constantă, de -5 grade Celsius. În hotel încap peste 100 de oaspeți, iar cei care nu fac față frigului, au și opțiunea de a alege o cameră încălzită.

Hanul din Cappadocia, Turcia

Unul dintre aceste hoteluri se află în orașul Göreme, din inima Cappadociei, Turcia. Dacă vrei să ai impresia că te-ai întors cu mult în timp, poți opta pentru o vacanță la acest hotel, unde camerele seamănă cu niște peșteri. Cu toate acestea, ele sunt foarte frumos decorate, sunt încălzite sau aerisite, în funcție de anotimp. Și da, în aceste peșteri aveți acces și la WiFi, sunt toate condițiile. Dimineața veți putea servi un mic dejun tradițional turcesc și veți putea admira peisajul de poveste și baloanele cu aer cald chiar de pe terasă.

Hotelul de pe aeroportul Teuge, Olanda

V-ați întrebat vreodată dacă exită un hotel în aeroport? Ei bine, da, chiar există, și e foarte luxos. E vorba de un avion complet echipat, în care poți dormi foarte confortabil. Mai mult decât atât, ai parte de saună, de jacuzzi, de bar. Dacă dorești, poți cere chiar și un zbor de vizitare a obiectivelor turistice din zonă, pe care le poți admira de la înălțime.

Whitepod din Elveția

Un hotel situat în inima munților ar putea suna ca varianta ideală de a vă petrece o vacanță în liniște, departe de toată agitația din marile orașe. Clădirea are un design atipic, dar mega atractiv. E formată din cupole așezate pe platforme de lemn, aflate la o altitudine de 1.400 de metri deasupra nivelului mării. Fiecare cupolă are câte o fereastră din podea până în tavan care vă va lăsa să vă bucurați de priveliștea desprinsă parcă din gilme. Căsuțele au și șemineu, perfect pentru atmosfera aceea de iarnă la care aspirăm cu toții.

V8 din Germania

Pasionații de automobile au și ei hotelul lor. Se numește V8 și e situat în Sttutgart, Germania. Fiecare cameră e mobilată diferit și are tot felul de părți ale unor vehicule de epocă. Paturile sunt realizate din mașini reale. Turiștii au ocazia, în acest fel, să învețe numeroase lucruri legate de istoria automobilelor.

Igluurile din satul Kakslauttanen, Finlanda

Undeva în nordul Finlandei, mai exact în satul Kakslauttanen, se află igluuri din sticlă, unde turiștii se pot caza. Ele sunt situate într-o pădure înzăpezită, însă, din fericire, fiecare iglu e foarte bine încălzit. E dotat cu toaletă, duș, iar acoperișul e din sticlă și puteți admira Aurora Boreală în toată splendoarea ei. În zona respectivă sunt o mulțime de activități de care vă puteți bucura. Vizitatorii aleg, de regulă, să schieze, să pescuiască sau să se plimbe cu săniile trase de reni până la casa lui Moș Crăciun.

Cum a apărut prima companie aeriană internațională din lume. Povestea interesantă a Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană
 

 


loading...