Cele mai futuriste paşapoarte au apărut pe piaţă. Munţi, fiorduri şi aurora boreală, pe fiecare pagină FOTO

Norvegia a lansat săptămâna aceasta noile paşapoarte, cu un concept cu totul nou faţă de cele cu care eram obişnuiţi, ţara scandinavă dorind astfel să sărbătorească puterea conectivă a naturii.

28 oct. 2020, 20:36

Noile paşapoarte au fost prezentate la şase ani după ce firma Neue a câştigat licitaţia pentru designul noilor paşapoarte. Conceptul a câştigat premii pentru design încă dinainte de a fi transpus în realitate, dar cei care au văzut paşapoartele spun că ele arată chiar mai frumoase în realitate.

Interpretări minimaliste ale celor mai tari peisaje şi fenomene naturale particulare Norvegiei se regăsesc între paginile documentului. Iar în momentul în care staff-ul aeroportului trece paşaportul sub UV, luminile nordului vor apar instantaneu pe hârtie.

Citeşte şi Topul celor mai puternice paşapoarte din lume. Cel american nu mai valorează nimic

Natura a fost întotdeauna parte esenţială a identităţii şi tradiţiilor Norvegiei, dar şi fundament esenţial al bunăstării noastre. Peisajele, cu particularităţile lor de la sud la nord, au stat la baza conceptului nostru de design„, spun cei de la Neue. 

În consecinţă, cei din echipa de design au căutat în jurul lor inspirație pentru a împodobi paginile interne ale pașapoartelor. Peisajele dramatice ale fiordurilor, munților, pădurilor, râurilor, apusurilor de soare și aurorelor boreale sunt toate ilustrate în diferitele pagini. Aceste imagini detaliate sunt executate în întregime în nuanțe palide de albastru, cu linii adăugate fin și ecloziune încrucișată creând o varianță a texturii pentru a defini obiecte precum munții și cerul.