Cele mai înșelătoare 5 alimente din supermarketuri. Acelaşi ambalaj îmbietor, dar gramaj diferit!

Practicile mai puţin corecte există în în supermarketurile din alte ţări, cum ar fi Germania. Presa din străinătate a relatat despre ofertele înşelătoare din mai multe magazine mari, care se găsesc şi la noi.

15 ian. 2023, 16:49
Cele mai înșelătoare 5 alimente din supermarketuri. Acelaşi ambalaj îmbietor, dar gramaj diferit!

Produse alimentare înşelătoare

  în supermarketuri– criza provocată de războiul din Ucraina lovește buzunarul tuturor. Producătorii de alimente, pentru a ascunde o creștere semnificativă a prețurilor produselor lor, folosesc trucul „iluziei optice”. Clienții rețelelor de supermarketuri germane populare au decis să se ocupe de ei și au organizat din nou un sondaj online pentru „cel mai înșelător produs alimentar din supermarketurile germane”. Există 5 alimente binecunoscute pe lista neagră.

Atenţie când faci cumpărături la Lidl, Kaufland sau Carrefour: ce trebuie să citeşti pe etichete, chiar dacă sunt litere foarte mici

Produse alimentare înșelătoare – germanii aleg care sunt acestea

Clienții de la Kaufland, Edeka, Lidl

 și alte supermarketuri sunt din ce în ce mai dezamăgiți când își despachetează cumpărăturile acasă. Când se uită mai atent la produsele achiziționate, își dau seama că au fost înşelaţi. Şi anume, au primit mult mai puține decât se așteptau. Consumatorilor au identificat cinci candidați în sondajul pentru cel mai înșelător produs alimentar din 2022. Oricine poate vota online.

Cine va fi succesorul sosului de ardei Homann? Acest produs a fost votat drept „ficțiunea de ambalare” a anului 2021. Acum, consumatorii pot vota din nou online pentru a vedea care produs merită titlul infam. Cei cinci candidați la titlul de „cel mai fraudulos ambalaj din 2022” sunt produse care s-au scumpit semnificativ în ultimul an, a explicat Oficiul de consiliere pentru consumatori din Hamburg.

Consumatorii pot vota pentru următoarele produse:

  • Candidatul #1: „Rama„, Upfield: Aceeași ambalaj, același design, dar cu 100 de grame mai puțin conținut. Şi, deşi conţinutul este mai mic, prețul spread-ului este cu 25 la sută mai mare pe kilogram.
  • Candidatul 2: „Leerdammer„, Lactalis: Doar 140 în loc de 160 de grame de brânză per pachet și un preț cu 43 la sută mai mare!
  • Candidatul 3: „Pringles„, Kellogg’s: cu 15 grame mai puține chipsuri și câteva creșteri de preț fac gustarea cu 25% mai scumpă.
  • Candidatul 4: „Calgon„, Reckitt Benckiser: O înșelăciune nemaipomenită în informațiile despre dozare acoperă aproape perfect creșterea de 42 la sută a prețului.
  • Candidatul 5: „Jelly Bears„, Haribo: Mai puține gume de fructe în pachet duce la o creștere ascunsă a prețului de până la 14 la sută.

Susținătorii consumatorilor cer o mai bună reglementare în supermarketuri

Consumatorii au până la 22 ianuarie (18:00) ocazia să voteze. O zi mai târziu, ar trebui anunțat „cel mai înșelător produs din 2022”. Potrivit centrului de consiliere pentru consumatori, numărul reclamațiilor depuse anul trecut a fost mai mare decât oricând. Producătorii de alimente explică creșterea prețurilor cu costuri mari la energie și inflație uriașă.

Consumatorilor din Germania au mâinile legate. Ei cer ca politicienii să înăsprească cerințele legale. Ca exemplu, ei citează reglementările în vigoare în Brazilia. Acolo, producătorii trebuie să indice clar conținutul vechi și nou al produsului pe partea din față a ambalajului timp de cel puțin șase luni. În plus, li se cere să precizeze cât de mult a scăzut conținutul.

Sursa: t-online.de,