Cele mai mari ciudăţenii despre sarcină. Ce se întâmplă dacă naşti un băieţel sau o fetiţă

Atunci când te pregăteşti să devii mamă, corpul tău trece printr-o serie de schimbări. Însă pe lângă modificările hormonale, noi îţi spunem astăzi care sunt cele mai ciudate lucruri pe care o eventuală sarcină le va produce în interiorul corpului tău.

31 mart. 2016, 15:34
Cele mai mari ciudăţenii despre sarcină. Ce se întâmplă dacă naşti un băieţel sau o fetiţă

Indiferent dacă vei avea un băieţel sau o fetiţă, află care sunt cele mai ciudate moduri în care bebeluşul îţi afectează corpul pentru tot restul vieţii tale.

Uită de clişeele cele mai răspândite care au legătură cu diferenţele care apar atunci când aduci pe lume un băieţel, comparativ cu o fetiţă. Iată ce spun oamenii de ştiinţă despre acele efecte pe termen lung cu care se confruntă viitoarele mămici, ca rezultat direct al unei sarcini.

1. Dacă vei naşte un băiat, ar putea să însemne că vei avea o viaţă mai scurtă

Şi nu este la modul figurat, adică „Ha-ha, băieţii mei mă vor înnebuni”. Studiul responsabil de această informaţie a fost publicat în jurnalul „Biology Letters” de un grup de cercetători scandinavi şi a arătat că pentru fiecare băiat pe care o femeie îl naşte, speranţa ei de viaţă a scăzut cu până la 7 procente.

Chiar şi aşa, există unele veşti bune: studiul a analizat mai degrabă femeile din perioada de dinaintea dezvoltării industriale a Finlandei, aşa că puţine dintre participante s-au născut după anul 1950. Aşa că multe lucruri s-au schimbat de atunci.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.