Cele mai mari griji ale copiilor şi cum să le rezolvi

Cele mai mari griji ale copiilor. Pentru a construi o relaţie solidă între părinţi şi copii este nevoie de multă "muncă". Trebuie să-ţi cunoşti copilul, să ţi-l apropii, să-l tratezi cu respect, să vorbeşti cu el. Încă de când sunt mici. Şi pentru ei viaţa este grea, nu numai pentru noi, ca adulţi.

14 aug. 2018, 19:57
Cele mai mari griji ale copiilor şi cum să le rezolvi

Fie că nu au chef să-şi facă temele, să spele vasele, să facă ordine în cameră sau chiar să-şi superte fraţii mai mici, au copiii momentele lor proaste, griji pe care şi le fac, iar părinţii trebuie să fie acolo, să-i înţeleagă şi să-i ajute să depăşească momentul dificil. În acest fel relaţia dintre părinţi şi copii va fi din ce în ce mai trainică.

Iată cele mai mari griji ale copiilor şi cum să le rezolvi.

Cele mai mari griji ale copiilor #1: „Sora mea (fratele meu) mă înnebuneşte!”

Numai cine nu are doi sau mai mulţi copii nu ştie ce înseamnă rivalitatea dintre ei. Şi trebuie să o recunoşti fraţii sau surorile mai mici (sau mai mari) pot fi foarte enervanţi câteodată. Învaţă-ţi copiii că este absolut normal să nu fii tot timpul de acord cu fraţii sau surorile. Şi, indiferent, de problemă, în loc să ţipe unul la altul, cel mai bine este să găsească o soluţie să rezolve conflictul. Primul pas: să afle „sămânţa” scandalului. Să fie oare cine deţine supremaţia telecomanzii, sau cine face curat azi sau cine se joacă la computer? Atunci ar trebui să se instaureze o regulă, un orar, astfel încât toată lumea să fie mulţumită. Dacă nici aşa nu le trece supărarea, învaţă-i că mişcarea alungă stresul. În plus, n-ar fi rău să afle că vor consuma mai multă energie încercând să-i schimbe pe cei din jur. Mai bine îşi canalizează aceeaşi energie pentru a avea grijă de ei înşişi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.