Cele mai nocive mărci de ciocolată din România

Nutritionistii recomanda parintilor sa inlocuiasca zaharul din dulciuri, cum ar fi si ciocolata, cu zaharul din natura, precum cel ce se regaseste in fructe. Unul dintre dulciurile preferate de adulti, dar mai ales de copii este ciocolata. Reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) au avut o curiozitate: sa afle cate E-uri contin marcile de ciocolata puse in vanzare pe piata autohtona.

29 dec. 2015, 17:08
Cele mai nocive mărci de ciocolată din România

Acesti aditivi sunt blamati in totalitate de nutritionisti, care recomanda inlocuirea dulciurilor oferite copiilor cu fructele si legumele. Metoda de lucru a celor de la „Protectiamarci de ciocolata nocive Consumatorului” dupa care au intocmit clasamentul ciocolatei in functie de numarul de E-uri a fost simpla: s-a luat eticheta si s-a calculat numarul de substante considerate daunatoare care se afla in continutul acestor dulciuri.

Conform studiului, pe primul loc in acesta ierarhie a E-urilor continute de ciocolata, cu maximul de opt, se afla Novatini (cu crema capsuni si frisca) si Poiana (cu lapte si crema cu aroma de visine). Sapte E-uri contin: Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel si cea cu visine) si HeidiGrand Or Florentine, potrivit bzi.ro.

In schimb, Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu crema de capsune), Africana (cu crema de rom) si Poiana (cu frisca si capsune) au in compozitie cate sase E-uri.