Cele mai NOCIVE obiceiuri pentru pielea ta

Chiar dacă eşti convinsă că faci cele mai bune alegeri pentru tenul tău, unele gesturi aparent lipsite de importanţă îţi fac mai mult rău decât bine. Iată ce greşeli trebuie să eviţi pentru a-ţi păstra pielea frumoasă şi sănătoasă.

20 ian. 2015, 10:18
Cele mai NOCIVE obiceiuri pentru pielea ta

1. Îţi atingi des faţa şi îţi storci coşurile. Orice coş, punct negru sau comedon pe care îl storci sau agresezi are potenţialul de a se transforma într-o cicatrice permanentă. În mod normal acestea se vindecă de la sine, dar dacă le atingi des sau le traumatizezi nu faci altceva decât să-ţi creezi probleme şi mai mari, potrivit eva.ro.

2. Exfoliezi prea mult. Beneficiile exfolierii asupra pielii tale sunt de necontestat, dar orice lucru în exces poate deveni dăunător. Prin urmare, exfoliază-ţi tenul o dată la trei, patru zile.

3. Te speli prea des sau foloseşti produse agresive. Suprafaţa pielii tale este acoperită de un strat hidrolipidic, care are rolul de o menţine hidratată, suplă şi de a o apăra de factorii externi, precum impurităţi, frig, vânt etc. Prin spălarea excesivă, cu produse mult prea agresive, îndepărtezi acest strat natural de protecţie. Efectele sunt o piele mai uscată, predispusă la iritaţii şi infecţii, dar şi accentuarea ridurilor şi a liniilor fine.

4. Foloseşti aceleaşi produse tot anul. În funcţie de temperatura de afară şi nivelul razelor ultraviolete, pielea ta are nevoie de tratament diferit în fiecare anotimp. Iarna este necesar să te axezi pe produse intens hidratante. Primăvara alege produse care îţi curăţă porii şi exfoliază delicat celulele moarte. Vara optează pentru produse care conţin factor de protecţie solară şi antioxidanţi, iar toamna pune accent pe exfoliere şi reparare.

5. Mişcările bruşte şi agresive asupra pielii din jurul ochilor pot deteriora fibrele de colagen şi elastină conducând la apariţia prematură şi ireversibilă a ridurilor.

Citeşte şi Spălatul corect pe faţă şi ce proprietăţi trebuie să aibă produsele folosite