Cele mai provocatoare 3 teste de logică. Cât de repede vei găsi soluțiile?

În cele ce urmează, îți propunem 3 teste geniale de logică ce îți vor pune mintea la încercare. Nu sunt ușoare, deci nu le vei putea rezolva chiar din primele secunde, dar cu siguranță provocarea va fi pe placul tău.

28 sept. 2023, 17:07
Cele mai provocatoare 3 teste de logică. Cât de repede vei găsi soluțiile?

Iată câteva teste de logică ce te-ar putea duce pe piste greșite dacă nu le acorzi toată atenția.

  1. Testul deținutului. Poliția încearcă să găsească un deținut care a evadat și descoperă că fugarul se află într-una dintre cele trei case. Polițiștii aruncă o privire pe o fotografie aeriană și decid imediat în ce casă vor începe căutările. Așadar, despre ce casă este vorba?

2. Testul figurilor geometrice. Pe tabla din imagine sunt prezentate cinci figuri distincte. Care figură din această înșiruire nu se potrivește? Reyolvarea poate fi găsită în mai puțin de zece secunde. Ai reușit să găsești răspunsul în două minute? Ei, bine, atunci te afli printre cei 15% dintre oameni care sunt cel mai bine dotați intelectual.

Citeste si Test de inteligență. Elimină trei bețe de chibrit astfel încât scăderea să fie corectă

3. Testul camerei din care trebuie să ieși. Băiețelul din imagine se află captiv într-o cameră în care se află o masă, un scaun, două uși și o gaură mică în tavan. În spatele primei uși se află un leu înfometat. În spatele celei de-a doua uși se află un tunel de sticlă care intensifică lumina soarelui. Acesta creează o temperatură atât de mare, încât simpla deschidere a ușii l-ar putea ucide pe băiat. Cum va ieși el din cameră?

 

 

Ai găsit soluțiile? Dacă nu, ți le spunem noi în cele ce urmează:

1. Deținutul se ascundea în casa A. Aceasta este singura casă lângă care mașina este îndreptată către șosea, pentru a face fuga mai ușoară.

2. Figura 1 pentru că este singura care nu este neobișnuită! Prima figură din stânga este deosebită fiindcă… nu este deosebită.

3. Băiețelul va aștepta să vină noaptea, lucru de care își va da seama  (poate să-și dea seama de lăsarea întunericului uitându-se la gaura din tavan) și apoi va pleca prin tunelul de sticlă.

Sursa incredibilia.ro

Citeste si Test IQ cu chibrituri. Doar cei mai inteligenți oameni reușesc să-l rezolve. Trebuie să mutați un singur băț pentru a corecta 4 – 5 = 6