Cele mai scumpe rase de câini FOTO

Exista anumite rase de caini pentru care poti plati sume fabuloase de bani, exceptand costurile pentru vaccinuri, mancare si jucarii. In functie de rasa pe care ti-o doresti, poti da si 10.000 de dolari pentru un pui, insa pretul final depinde si de arborele genealogic al catelului, de pedigree si de unde este cumparat.

28 aug. 2015, 06:09

Iata un top al celor mai scumpe rase de caini

Saluki – aproximativ 2.500 de dolari

Una dintre cele mai vechi rase domesticite este Saluki, aproape de oameni inca din timpul faraonilor. Era rasa aleasa de comerciantii ce strabateau drumul matasii din China, dar si pentru vanatori. Cainii din rasa Saluki sunt similari cu ogarii la conformatie, iar masculii pot ajunge sa cantareasca pana la 27 de kilograme. Pentru ca au o fire independenta, sunt destul de greu de dresat si in plus, au nevoie de multa miscare.

Pharaoh Hound – intre 2.500 si 5.000 de dolari

In ciuda numelui, aceasta rasa nu provine din Egipt, tara de origine fiind Malta, unde ajuta la vanatoarea de iepuri. Pharaoh Hound este foarte inteligent si arata elegant si atletic in acelasi timp. Cainii au blana foarte scurta, iar mustatile si nasul sunt de acceasi culoare rosiatica.

Samoyed – intre 4.000 si 7.000 de dolari

Aceasta rasa provine din Siberia, cainii Samoyed fiind cunoscuti pentru ca apara turmele de reni si trag saniile, in zonele mai reci. Sunt duri, puternici si competitivi. Cand se plictisesc, incep sa sape, avand nevoie de ocupatie tot timpul. Desi pot latra la straini, sunt si foarte prietenosi in acelasi timp. Nu sunt caini de paza.

Citeste mai mult pe marcadelux.ro