Cele mai spectaculoase imagini de la ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Cum s-au distrat bucureştenii trei zile FOTOGALERIE

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Capitala a găzduit, timp de trei zile, unul din cele mai ample evenimente artistice ale anului în cadrul ZILELOR BUCUREŞTIULUI 2016. De vineri până duminică inclusiv, în trei zone de interes ale oraşului, respectiv Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău au avut loc concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii. În 2016, Bucureştiul a împlinit 557 de ani de atestare istorică. 

19 sept. 2016, 07:29

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Concertul din Piaţa Constituţiei este evenimentul care a adunat laolaltă cei mai mulţi petrecăreţi, în cadrul ZILELEOR BUCUREŞTIULUI 2016. Conform estimărilor autorităţilor, aproape 40.000 de persoane au participat la show-urile oferite de 20 artişti de renume din România. 

(Foto Facebook Zilele Bucurestiului)

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Pe scena din Piaţa Constituţiei au urcat, sâmbătă, pe rând Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble cae au încântat publicul cu cele mai cunoscute piese din repertoriul lor.

(Foto Facebook Zilele Bucurestiului)

„Mulţumesc bucureştenilor că au răspuns în număr atât de mare invitaţiei de a sărbători împreună 557 de ani de atestare documentară a oraşului nostru şi îi felicit pentru felul în care au demonstrat că sunt mândri de Bucureşti”, a transmis primarul general, Gabriela Firea, la finalul evenimentului.

(Foto Facebook Zilele Bucurestiului) Mai multe imagini spectaculoase găsiţi în galeria foto. 

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Atmosfera de sărbătoare a fost completată de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franţa. Clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi s-au plimbat printre spectatori şi au oferit mini-reprezentaţii pline de muzică şi culoare în Piaţa Consituţiei şi pe străzile alăturate. 

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. PROGRAMUL complet al evenimentelor din Capitală în cele trei zile de spectacol

„Povesti de Bucuresti”, in Parcul Herastrau

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. In perioada 16-18 septembrie 2016, Primaria Capitalei, prin Creart, organizeaza evenimentul „Povesti de Bucuresti”, in Parcul Herastrau – intrarea Charles de Gaulle.

Timp de trei zile, intre orele 11:00 – 22:00, Parcul Herastrau se va transforma in Bucurestiul de altadata. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epoca, „Bataia cu flori”, plimbari cu
trasuri, teatru pentru copii, muzica de promenade, echilibristica pe monociclu, targ cu produse hand-made. Atmosfera va fi completata prin prezenta animatorilor si a statuilor vivante.

La Parada costumelor de epoca, *timp de trei zile, intre orele 11.00-20.00, domni si domnite in haine de sarbatoare vor defila elegant pe aleile parcului, iar Bataia cu flori va aduce si anul acesta culoare si
veselie pe aleile Parcului Herastrau, duminica, 18 septembrie, intre orele 17:30 – 18:00. „Bataia cu flori de la sosea” dateaza din 1890 si se sarbatorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucuresteni.

Targul Bucurestiului pune la dispozitia vizitatorilor o gama diversificata de produse artizanale confectionate de mesteri populari si artisti plastici. Tot in Parcul Herastrau, Gradina Culinara ii asteapta pe bucuresteni cu preparate din bucataria traditionala romaneasca, fiind un spatiu in care vizitatorii pot incerca retete autohtone. Aceste zone sunt deschise in intervalul orar 11.00-22.00.

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Special pentru cei mici, Teatrul de animaţie Ţăndărică si Teatrul „Ion Creangă” au pregătit spectacole de teatru prin intermediul copiii vor fi purtați în lumea magică a poveștilor, sâmbătă si duminică între orele 10:30-11:30.

Pe scena amplasata in Parcul Herastrau vor avea loc spectacole ale minoritatilor si comunitatilor nationale dar si spectacole de folclor romanesc. Vor urca pe scena minoritățile slovacă, evreiască, croată, ucraineană, sârbă, maghiară, germană, rromă, turco-tătară, greacă, italiană, rușilor-lipoveni, comunitatea aromână, precum și Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul „Mureşul” din Târgu Mureş, Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” din Sibiu, Ansamblul „Timişul” din Timişoara. Din
programul artistic nu vor lipsi romanţele, muzica de promenadă, muzica de petrecere și melodiile celebre din Bucureștiul interbelic, interpretate de Ozana Barabancea Band, Silviu Biriș și București Band, Alesis, Maria Buză și Taraful „George Pătrașcu”, Marius Mihalache, Orchestra Naţională „Valahia” – dirijor Marius Zorilă, împreună cu Lavinia Goste, Ionuţ Ungureanu, Ovidiu Homorodean, Constantin Lătăreţu, Ştefania Rareş.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR DE ZILELE BUCUREŞTIULUI POATE FI CONSULTAT AICI. 

Teatrul Masca vine in parcul Herastrau

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. In zilele de 16, 17 si 18 septembrie, incepand cu ora 19.00, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herastrau, actorii Teatrului Masca vor sustine spectacole de parade si de statui vivante: „Trecuta vreme a dragonilor” si „Vant de primavara prin piersici”.

Live!@Piata Constitutiei: Concerte si trupe de teatru in strada

In data de 17 septembrie, in Piata Constitutiei, Primaria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, organizeaza un concert eveniment, cu cei mai iubiti artisti pop-rock ai momentului: Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby,
Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble. Gazdele serii vor fi Razvan si Dani.

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Intrarea la concert este libera, iar accesul publicului se va face incepand cu ora 16.00. Concertul va incepe la ora 17.00 si va dura pana la miezul noptii.

Atmosfera de sarbatoare va fi completata de opt trupe de teatru de strada, din Spania, Italia sau Franta. Clovni si papusi uriase, fluturi si dansatori luminosi se vor plimba printre spectatori si vor oferi mini-reprezentatii pline de muzica si culoare in Piata Consitutiei si pe strazile alaturate. Incepand cu ora 15.00 acestea se vor plimba pe strazile din jurul Pietei Constitutii, iar de la ora 19.00 vor asigura distractia in pauzele concertului.

„Kids City 2016″, in Parcul Cismigiu: Spectacole de circ, ateliere de creatie si activitati sportive pentru copii

In parcul Cismigiu, Primaria Capitalei, prin PROEDUS, organizeaza in perioada 16– 18 septembrie evenimentul „Kids City 2016″ – „Aventuri in lumea Circului”. In cadrul evenimentului, Foisorul din parcul Cismigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor invata sa faca jonglerii, sa isi tina echilibrul sau sa faca giumbuslucuri. Toate aceaste activitati poarta denumirea de „Scoala de circ”.

Tot in parcul Cismigiu, cei mici sunt invitati sa participe la ateliere de creatie concepute special pentru ei, sa se bucure de spectacole sustinute de copiii de la cluburile din Capitala dar si sa participe la mai multe activitati sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv si scrima.

Totodata, aleile din parcul Cismigiu vor fi impanzite de tot felul de activitati distractive, carusele, jocuri gonflabile, playground, etc, pentru ca nivelul de distractie sa fie la superlativ.

Animalele din lumea circului, poneii, serpii, aligatorii si cateii vor fi disponibili in parc pentru fotografii.

Mozartissimo pe Bulevardul Artelor

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Cu prilejul „Zilelor Bucurestiului” Primaria Sectorului 3, impreuna cu Centrul Cultural Casa Artelor organizeaza in perioada 16-18 septembrie cea de-a III-a editie a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Editia din acest an este dedicata lui Wolfgang Amadeus Mozart si marcheaza 260 de ani
de la nasterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfasura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, avand ca punct central scena mare din Piata Regiunilor.

De asemenea, pe parcursul celor trei zile, publicul va fi invitat sa participe la sesiuni de live painting și va avea ocazia să viziteze cele doua expoziții în aer liber dedicate marelui compozitor și intitulate „Viața
și opera lui Wolfgang Amadeus Mozart” și „Portretele lui Mozart”.

Targ de paine in sectorul 2

Targul de Paine este un eveniment emblematic al Sectorului 2 si al Bucurestiului, care se desfasoara anual. In acest an, perioada de derulare a celei de-a 16-a editii a festivalului este intre 15 si 18 septembrie, in Parcul National, pe bd Basarabia.

Intrarea la toate evenimentele a fost gratuita.