Cele mai stranii specii de animale recent descoperite: De la liliacul Yoda la rechinul ciclop

Oamenii de ştiinţă au descoperit în ultimii ani mai multe specii ciudate de animale, în zone încă neexplorate de pe Pământ.

31 ian. 2013, 08:10

Liliacul Yoda

Animale ciudate

În 2010, un liliac cu nasul tubular, ce amintește de apariția în Star Wars a Maestrului Jedi Yoda, a fost descoperit într-o pădure tropicală, potrivit Oddee.com. Liliacul, împreună cu un păianjen portocaliu și o broască cu pete galbene, face parte dintr-o o serie de noi specii găsite într-o regiune din Papua, Noua Guinee. Mai mult de 200 de animale şi plante au fost descoperite pentru prima dată după două luni de explorare în terenul accidentat și puțin accesibil din munţii Nakanai și Muller.

Lesula

Animale ciudate

Oamenii de ştiinţă susțin că au descoperit o nouă specie de maimuţă în pădurile îndepărtate ale Republicii Democratice Congo – un animal bine-cunoscut de vânătorii locali, dar, pănă în prezent, necunoscut lumii exterioare. Într-o lucrare publicată în jurnalul PLOS ONE, oamenii de ştiinţă descriu o nouă specie de maimuţe pe care o numesc Lomamiensis Cercopithecus, cunoscută pe plan local ca Lesula, a cărei origine este în centrul Republicii Democratice Congo. Oamenii de ştiinţă spun că este doar a doua descoperire a unei specii de maimuță în 28 de ani.

Blobby

Animale ciudate

Poreclit „Domnul Blobby”, acest pește a fost descoperit în 2003 în Noua Zeelandă în timpul unei expediții din partea oragnizaţiei Marine Life, în colaborare cu Muzeul Marin din Sydney. Aceşti peşti ciudaţi şi foarte gelatinoşi trăiesc în Oceanele Atlantic, Indian și  Pacific, la adâncimi cuprinse între aproximativ 100 de metri şi 2.800 de metri.

Şarpele „Penis”

Animale ciudate

Un grup de ingineri care construiau un baraj în Amazon au descoperit recent o Atretochoana eiseltiis, mai bine cunoscut ca un Caecilian, un amfibian fără membre. Dar hai să fim sinceri, creatura din fotografia de mai sus arată ca organul sexual masculin, după cum a şi fost poreclită. Creatura ciudată a fost descoperită în timp ce râul Madeira era golit, ca parte a unui proiect de construcție în Brazilia. Biologul Julian Tupan a declarat că șase astfel de şerpi s-au găsit în partea de jos a râului.

 

Liliacul cu nasul-frunză

Animale ciudate

O nouă specie de lilieci a fost gasită în Parcul Naţional Chu Mom Ray. Se pare că acest liliac a fost confundat cu o specie cunoscută în 2008, dar de atunci s-a dovedit să sunt genetic distincte.

 

Rechinul ciclop

Animale ciudate

Un rechin extrem de rar, rechinul ciclop, confirmat recent în Mexic, este una dintre cele mai ciudate forme de viață găsite în 2011. Cu 56 de centimetri în lungime, rechinul are un singur ochi funcțioal în partea din față a capului. Ochiul este un semn distinctiv al unui afecțiuni congenitale numită cyclopia, care apare la mai multe specii de animale, inclusiv la om. Oamenii de ştiinţă au documentat embrionii de rechini ciclopi de câteva ori înainte de această descoperire, a declarat Jim Gelsleichter, un biolog de la Universitatea din Florida de Nord în Jacksonville. Faptul că niciunul dintre rechini nu au fost prins în afara uterului sugerează că rechinii ciclop nu supravieţuiesc mult timp după naştere.