Cele mai tari festivaluri muzicale ale verii, în România. Zece evenimente mari, în mai puţin de două luni

Vara a început cu Neversea, desfăşurat weekend-ul trecut la Constanţa, însă acesta a fost fost primul dintr-un lung şir de evenimente care ne vor ţine ocupaţi lunile acestea. Lista a fost centralizată de travelandbeauty.ro.

10 iul. 2018, 11:50
Cele mai tari festivaluri muzicale ale verii, în România. Zece evenimente mari, în mai puţin de două luni

UNTOLD (2-5 august)

Festivalul-vedetă al verii este UNTOLD, evenimentul care a reușit să ajungă un fenomen apreciat la nivel european după doar trei ediții. Anul acesta vom avea parte de 10 scene, cu unii dintre cei mai buni artiști internaționali ai momentului. Line-up: The Chainsmokers, Jason Derulo, The Prodigy, Dimitri Vegas&Like Mike, Solomun, Nina Kraviz și mulți alții.

Waha (12 – 16 iulie)

Festivalul Waha își deschide porțile joi, 12 iulie. N-am ajuns niciodată la acest festival dar am auzit numai lucruri de bine, scriu cei de la travelandbeauty.ro. Un festival în armonie cu natură, situat într-un decor de basm, în pădurea de la Bățanii Mari, Covasna. Aici, pe lângă numeroase genuri muzicale te poți refugia în LUMINISH, un spațiu axat pe experiențe spirituale, terapii, masaje holistice. Sau poți pur și simplu să te relaxezi și să îți faci noi prieteni. Departe de lumea dezlănțuită, fără emailuri sau semnal la mobil. Cazarea se poate face în corturi iar cei mici acces gratuit pe toată durata desfășurării festivalului.

ELECTRIC CASTLE (18 – 22 iulie)

Unul dintre cele mai populare festivaluri din România te așteaptă cu 4 zile și 4 nopți de magie, sunet și imagini la Cluj-Napoca. Electric Castle 2018 are loc pe domeniul Castelului Banffy din Cluj. Trupele care vor concerta în acest an sunt Damian Marley, Jessie J, London Grammar, Mura Masa, Richie Hawtin, Excision, Groove Armada (Dj Set), The Bloody Beetroots, St Germain, Nothing But Thieves, Son Lux, Tchami, Mum, Alison Wonderland, Digitalism, Bakermat, Dub Pistols,, Hungarian Opera Orchestra s.a.m.d.

MOX (12 – 15 iulie)

Music Outdoor Experience este festivalul perfect de vară, într-un decor inedit sub cerul senin din Valea Drăganului, județul Cluj. Mox te îmbie cu un line-up valoros plus munte, hamace, corturi, relaxare, ateliere, competiții, biciclete, multă mișcare și voie bună.

3 Smoked Olives Island Festival (25- 30 iulie)

3 Smoked Olives Island Festival (3SOF) este un festival amplasat ideal pe o insulă de pe Dunăre din apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Ostrov, România – Silistra, Bulgaria. Dacă îți place muzica electronică nu văd ce te împiedică să-ți iei cortul și să-l pui pe plaja de câțiva kilometri. Lângă o pădure întinsă unde poți campa gratuit pe perioada evenimentului.

ARTmania Festival (27 – 28 iulie)

Festivalul ARTmania atrage anual mii de turișți la Sibiu cu super-concerte internaționale de rock și metal în Piața Mare, cu acces nerestricționat. Anul aceasta se zvoneste că ar fi o ediție cu noroc (a 13-a) în care vor concerta trupe precum Mogwai, Steven Wilson, Arcane Roots, Leprous, HAKEN, Rome, Zeal&Ardor și Distorted Harmony, s.m.a.

SUMMERWELL (11-12 august)

Bucureștenii, dar nu numai, așteaptă cu sufletul la gură SUMMERWELL, din domeniul Știrbey, la Buftea. Cum de ce? Păi trupele din această ediție sunt următoarele – Justice, Bastille, The Kooks, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Raționale, Tom Grennan, HMLTD & Isaac Gracie și multe altele.

Awake Festival (17 – 19 august)

Județul Mureș găzduiește cu mândrie un festival de muzică în care îi vei auzi, printre alții, pe Morcheeba, Milky Chance, James Zabiela, The Subways, The Parlotones s.a. AWAKE Festival se desfășoară pe domeniul Teleki din Gornești și pune la dispoziție o bibliotecă în aer liber, o scenă în copac, un cinematograf în aer liber, platforma de discuții Feed Your Mind și multă lume cool.

Amural 4 (23-26 august)

Nici Brașovul nu se lasă mai prejos și ne propune un festival inedit, ajuns la cea de-a 4-a ediție. Este vorba de un festival care pune accentul pe vizual și transformă zidurile și pădurile Brașovului în galerii și scene pentru lucrări vizuale, digitale, interdisciplinare și orice accesează mintea și sufletul prin intermediul văzului. Evident, din line-up nu lipsește nici muzică bună.

ANONIMUL (6-12 august)

Nici la categoria festivaluri de film nu stăm rău vara asta. Avem deja tradiționalul Festival Internațional de Film Independent ANONIMUL, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării – un loc magic unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, un pământ nou, cu obiceiuri străvechi. Nu avem încă detalii despre filmele care vor fi proiectate la această ediție dar știm cu siguranță că atmosfera va fi una de vacanță.

Luna Plină (9-12 august)

Un festival dedicat iubitorilor de cinema horror și fantastic, care aduce filme clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină. În plus, locația merită tot drumul! Este vorba de un spațiu ideal pentru vizionări în aer liber, satul Biertan din județul Sibiu, una dintre primele așezări germane din Transilvania. Situat într-o zonă deluroasă, la numai 25 km distanță de Sighișoara și Mediaș, Biertan are o biserică fortificată, o capodoperă architecturală protejată de UNESCO.

DIVAN FILM FESTIVAL (24-26 august)

Spre final de vară cinefilii se delectează cu Divan Film Festival, singurul festival dedicat cinematografiei și bucătăriei balcanice. Acesta a ajuns la cea de-a 9-a ediție si are loc între 24 – 26 august în Craiova și 27 august – 2 septembrie pe malul Dunării, în Port Cultural Cetate. Festivalul este renumit pentru atmosfera relaxată și spațiile neconvenționale în care se desfășoară. Divan Film Festival aduce iubitorilor de manifestări culturale filme, concerte, teatru și demonstrațîi culinare, reunite sub tema ediției 2018 Balkan Dreams.