Cele şapte puncte miraculoase din talpa piciorului stâng care te scapă de dureri

Gandurile si proiectiile noastre se rasfrang asupra lumii care ne inconjoara, dar mai ales asupra fiecaruia dintre noi in parte. Imaginatia noastra lucreaza cel mai eficient atunci cand suntem relaxati. De aceea, dimineata imediat dupa trezire si seara inainte de culcare sunt momentele cele mai potrivite ale zilei pentru a practica exercitii de vizualizare a propriului trup in forma sa optima.

22 sept. 2015, 09:04
Cele şapte puncte miraculoase din talpa piciorului stâng care te scapă de dureri

Reflexoterapia inlesneste si sustine relaxarea profunda a trupului si a mintii, stari in care suntem cel mai receptivi si mai deschisi la tehnicile de autosugestie, foarte asemanatoare hipnozei. Practica reflexoterapiei ne cufunda intr-o stare de destindere care amplifica efectele gandurilor pozitive pe care ni le inoculam in astfel de momente.

Creierul uman functioneaza precum un computer – avem abilitatea innascuta de a programa si de a sterge orice ganduri si sentimente care se rasfrang asupra cursului vietilor noastre propriu-zise sau proiectate. 

Reflexoterapia influenteaza in mod discret functionarea organelor, a glandelor, si a fiecarei zone corporale in parte prin stimularea zonelor reflexogene/punctelor de presopunctura din regiunea picioarelor, a mainilor, a fetei si a urechilor.
 
Aceste zone ale corpului au mii de terminatii nervoase – exista 15.000 de nervi numai in extremitatile picioarelor! Acesta este motivul pentru care reflexoterapia are efecte calmante si linistitoare.
 
Pentru multi dintre noi, una dintre principalele manifestari ale stresului a devenit astazi mancatul in exces. Desi ne ajuta sa ne relaxam intrucatva, este evident ca excesele alimentare sunt daunatoare asupra sanatatii corpului. Reflexoterapia poate reprezenta un substitut excelent pentru aceste accese bulimice nocive, ajutand la detensionarea intregului corp.
 
Ori de cate ori ne desfatam cu exercitii de relaxare, indiferent sub ce forma, ne simtim mai impliniti, mai iubiti, mai echilibrati si mai bine racordati la trupurile noastre. Iar reflexoterapia poate ajuta inclusiv in curele de slabire si in alegerea unor obiceiuri de viata mai sanatoase. Prin stimularea zonelor reflexogene indicate pentru piciorul stang, ilustrat in diagrama alaturata, putem influenta in mod direct functionarea glandelor, a organelor si a sistemului nervos, ceea ce ne ajuta sa ne simtim si sa aratam mai bine.
 
Folosind degetul mare sau degetul aratator, apasa pe rand timp de cinci secunde fiecare dintre zonele indicate mai jos.
 
Nota: diagrama de mai sus ilustreaza talpa piciorului stang.
 
• Partea exterioara a degetului mare de la picior (zona hipotalamasului) regleaza pofta de mancare si setea.
 
• Regiunea centrala a degetului mare de la picior (zona glandei pituitare sau „glanda endocrina conducatoare”) stimuleaza si echilibreaza secretiile hormonale ale tuturor celorlalte glande.
 
• Partea de jos a degetului mare de la picior (tiroida) regleaza metabolismul.
 
• Zona plexului solar/diafragmei (situata sub pingeaua piciorului) reduce stresul.
 
• Regiunea pingelei piciorului (glandele suprarenale) ajuta la mentinerea nivelului de energie in scopul arderii caloriilor ingerate prin alimentatie.
 
• Stimularea sistemului urinar ajuta la eliminarea retentiilor de apa.
 
• Stimularea regiunii centrale a arcadei piciorului (zona colonului si a intestinului subtire) atenueaza sau elimina complet simptomele de balonare.
 
Sursa: secretele.com