Cele şase obiceiuri care ţin căsniciile puternice

Când vezi un cuplu trainic, te gândeşti care este secretul lor pentru o căsnicie puternică. Iata şi ce spun specialiştii în psihologia cuplului. “Primul lucru pe care îl observăm la cuplurile fericite este că se cunosc foarte bine”, explică psihoterapeutul Darren Wilk.

08 feb. 2013, 10:05
Cele şase obiceiuri care ţin căsniciile puternice

Cererile sunt favoruri, nu obligaţii

Atunci când îi ceri soţului sau soţiei să facă anumite treburi, acestea ar trebui prezentate ca şi când ţi-ar face un favor, şi nu ca şi când ar fi o obligaţie de-a lui/ei. „Atunci cand iti prezinti nevoile, spune-le cu pozitivitate, nu cu negativitate. De exemplu, nu spui , ci ”, explica Wilk.

Fii pozitiv!

Cuplurile nefericite sunt, de obicei, concentrate pe negativitate. NU incerca sa descoperi in fiecare zi lucrurile care nu-ti plac la partener, ci lucrurile care iti plac la partener. Daca nu faci asta, in loc sa-ti umpli inima de bucurie, o sa ai parte numai de frustrari.

Rosteşte cu voce tare aprecierile

Cuplurile uita deseori sa se laude. „In urma unei cercetari pe care am avut-o la Institutul Gottman, s-a dovedit ca pentru a avea o casnicie fericita, la fiecare moment negativ, trebuie sa existe macar unul pozitiv: o lauda, o incurajare, o atingere afectuoasa, o privire dragostoasa, un compliment. Cel putin de trei ori, spune-i ceva pozitiv partenerului tau de viata. ”, explica Darren Wilk.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro