Celebrul balerin Artem Datsishin a murit în urma rănilor căpătate în bombardamentele Rusiei. Artistul avea 43 de ani

Artem Datsishin, faimosul balerin al Operei Naționale a Ucrainei, a murit joi, la spital, după ce fusese rănit în timpul unor bombardamente din Ucraina.

17 mart. 2022, 23:50
Celebrul balerin Artem Datsishin a murit în urma rănilor căpătate în bombardamentele Rusiei. Artistul avea 43 de ani

Decesul celebrului balerin Artem Datsishin a fost confirmat de directorul Operei Naționale a Ucrainei, Anatoly Solovyanenko. „Prieteni, aș dori să-i informez pe toți cei care l-au cunoscut pe Artem Datsishin că pe 26 februarie a fost rănit de bombardamentele asupra Kievului și a murit în spital„, a scris şi una dintre colegele sale de scenă, Tatiana Borovik, pe Facebook.

Artem Datsishin s-a născut pe 26 ianuarie 1979 la Herson. Absolvent al Școlii Coregrafice din Kiev, de-a lungul carierei a primit numeroase premii. A interpretat rolurile principale în spectacolele Lacul lebedelor, Spărgătorul de nuci, Frumoasa din pădurea adormită, Giselle și Romeo și Julieta. Artistul a făcut turnee și în Europa și SUA. Stilul său de dans avea expresivitate academică, exaltare romantică și profunzime psihologică.

Citeşte şi O celebră balerină a părăsit Teatrul Bolşoi, în semn de protest faţă de invazia Rusiei în Ucraina

Tot la Kiev, în urma unui atac cu rachetă, a murit actrița Oksana Şvets, artist emerită al Teatrului Național Academic al Tineretului din Kiev.

Citeşte şi Balerinii refugiaţi din Ucraina, întâlnire cu ministrul Culturii. Lucian Romaşcanu: „Au plecat din cauza ororilor de acolo, iar Opera a înţeles să-i găzduiască”