Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge va împlini 130 de ani

Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge va sărbători 130 de ani de la înfiinţare pe 6 octombrie, pe ritmul inegalabilului dans french-cancan, relatează miercuri AFP.

11 sept. 2019, 20:21

Trupa celui mai faimos cabaret din lume va dansa french-cancan în aer liber, într-un loc din apropierea localului, în seara zilei de 6 octombrie, a anunţat miercuri instituţia pariziană.

Fustele şi jupoanele celor 60 ”Doriss Girls et Boys”, după numele celebrului coregraf al Moulin Rouge, Miss Doris, se vor învârti pe o porţiune a bulevardului Clichy, pe care circulaţia va fi în mod excepţional blocată.

Conceput ca o călătorie prin istoria locului, un spectacol de sunet şi lumină va fi proiectat pe faţada celebrei clădiri a cabaretului francez, în centrul cartierului Pigalle, potrivit Agerpres.

Inaugurat pe 6 octombrie 1889 şi imortalizat de pictorul Toulouse-Lautrec, Moulin Rouge găzduieşte 600.000 de spectatori pe an, cu două spectacole în fiecare seară, 365 de zile pe an, şi are 450 de angajaţi.

Necesitând calităţi fizice speciale, dansul french-cancan a fost inventat de englezul Charles Morton, pornind de la un cadril.