Celebrul paraşutist ucrainean „Cyborg” a murit apărând Kievul: „Să nu-ţi fie milă de el, nu i-ar fi plăcut. Lasă furia să-ţi ardă frica!”

Cunoscutul paraşutist ucrainean Taras Koval, cunoscut ca Walter sau Cyborg, după numele unui celebru calendar în care a pozat, a murit apărând Kievul.

01 apr. 2022, 13:56
Celebrul paraşutist ucrainean „Cyborg” a murit apărând Kievul: „Să nu-ţi fie milă de el, nu i-ar fi plăcut. Lasă furia să-ţi ardă frica!”

A murit Cyborg. Taras Koval este un cunoscut parașutist în Ucraina, devenit faimos după ce a fost unul dintre cei care a apărat aeroportul din Donețk în 2014. După acele evenimente, Taras Koval  a pozat pentru Calendarul „Cyborgs” care a fost vândut cu 500 grivne. Toate veniturile din vânzare au fost donate armatei ucrainene.

Toate fotografiile apărătorilor aeroportului Donețk au fost făcute chiar în zona operațiunii militare pe un film alb-negru, de unul dintre cei mai buni fotografi ai Ucrainei, Roman Nikolaev. Vestea morții lui Taras a fost împărtășită de fondatorul Fundației Come Back Alive, cea care a produs calendarul.

„Câteva cunoştinţe bune de-ale mele au murit deja în acest război. Dar Taras Koval a fost special. A fost unul dintre eroii legendarului calendar Cyborg, realizat de Roman Nikoliev. Walter (sub acest nume era cunoscut Taras Koval) a fost curajos, un băiat sincer, curat, decent, simplu şi bun. Paraşutist.

Citeşte şi: Petro Poroşenko, fostul preşedinte al Ucrainei, transmite un mesaj românilor: „Rugămintea mea: ajutaţi-ne să vă salvăm!”

Ieri a murit lângă Kiev, protejându-ne pe noi şi pe tine. Nu vreau să-ţi pară rău sau să-ţi fie milă pentru el. Nu i-ar fi plăcut. Simte furia! Las-o să pătrundă în fiecare celulă. Şi orice ai face acum, fă-o mai bine şi mai mult. Chiar dacă te duci la muncă. Fă tot ce poţi. Plăteşte-ţi taxele. Ajută armata.

Pregăteşte-te să-ţi protejezi oraşul sau satul. Fie ca mânia să vă ardă frica, slăbiciunea, indecizia, necredinţa. Fie ca mâna ta să nu ştie să ezite când îi vine timpul”, a scris Deinega, fondatorul Come Back Alive.

Lansată în 2014, „Come Back Alive” a devenit cea mai mare organizație care oferă sprijin pentru Forțele Armate ale Ucrainei, scrie Evz.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Armata lui Zelenski trece la contraofensivă