Celine Dion a ajuns la capătul puterilor! Viața artistei atârnă de un fir de ață. Starea de sănătate se agravează de la o zi la alta

Celebra cântăreață canadiană, Celine Dion, se confruntă cu probleme din ce în ce mai grave de sănătate, iar medicii nu pot face nimic pentru a o ajuta. Artista s-a izolat în casa ei din Las Vegas.

27 sept. 2023, 19:27
Celine Dion  a ajuns la capătul puterilor! Viața artistei atârnă de un fir de ață. Starea de sănătate se agravează de la o zi la alta
Celine Dion a ajuns la capătul puterilor! Viața artistei atârnă de un fir de ață. Starea dă sănătate se agravează de la o zi la alta

Celine Dion, celebra cântăreață de origine canadiană, trece printr-o perioadă extrem de dificilă din viața ei. Starea de sănătate a artistei se înrăutățește treptat, iar aceasta se simte tot mai rău. În urmă cu aproximativ un an, interpreta cu voce de aur a primit diagnosticul unei boli rare, sindromul persoanei rigide.

Citește și: Celine Dion suferă de o boală rară. Actrița a făcut anunțul cu ochii în lacrimi: „Mă doare să vă spun”

Într-un interviu recent acordat ziarului Le Journal de Montreal, sora lui Celine, Claudette, a dezvăluit că artista primește îngrijire din partea surorii lor, Linda, și colaborează strâns cu cercetători specializați în acest sindrom rar.

„Sincer, cred că cel mai mult are nevoie de odihnă. Întotdeauna dă totul pe scenă și încearcă să fie cea mai bună, să fie în top când vine vorba de meseria ei. La un moment dat, inima și corpul încearcă să-ți spună ceva și este important să asculți. Să cânte e ceva înnăscut la ea, este disciplinată în toate aspectele vieții sale. Când o sun și e ocupată, vorbesc cu sora noastră, Linda, care locuiește cu ea și îmi spune că muncește din greu”, a declarat Claudette.

În această perioadă, situația s-a înrăutățit semnificativ. Celine Dion s-a retras în casa sa din Las Vegas și este în strânsă colaborare cu cercetătorii de vârf din domeniul acestei rare boli, iar familia păstrează speranța că în viitor va exista un tratament care să o ajute. Cu toate acestea, până în prezent, nu a fost găsit niciun remediu eficace.

În luna decembrie a anului 2022, Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, o afecțiune neurologică rară și incurabilă. Această boală provoacă spasme musculare severe, dureri și probleme de mobilitate, afectând inclusiv corzile vocale ale artistei.

Din acest motiv, Celine Dion a fost nevoită să anuleze toate concertele rămase din turneul său din anul precedent. Potrivit apropiaților, artista are spasme musculare incontrolabile, care pot duce la complicații medicale, iar la câțiva ani de la momentul diagnosticării poate duce și la deces.

„Celine suferă foarte mult. Are cea mai bună echipă medicală pe care o poate cumpăra cu bani, dar lucrurile nu arată bine. Boala ei este incurabilă. Și oricât de mult a lucrat la asta cu medici și terapeuți, pur și simplu nu se îmbunătățește”, au mai spus apropiații artistei.

Celine Dion spunea, în urmă cu un an, atunci când și-a anulat concertele, că are o echipă de medici foarte bună și că speră să se facă bine cât mai rapid.

“Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să mă adresez vouă. Îmi e dor de voi și abia aștept să vorbesc din nou cu voi de pe scenă. Știți că am fost mereu ca o carte deschisă. Nu am fost pregătită să spun ceva înainte, dar acum sunt gata.

Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni”, a spus Celine Dion la finalul anului trecut.

Citește și: Celine Dion, în stare foarte gravă. Artista abia se mai poate mișca: „Suferă foarte mult. Are cea mai bună echipă medicală, dar boala ei e incurabilă”