Cum arată cel mai BUN RESTAURANT din lume

Restaurantul spaniol "Celler de Can Roca" din Girona (nord-estul Spaniei) al celor trei fraţi Roca a fost desemnat luni cel mai bun din lume într-un clasament de 50. Alegerea a fost făcută de revista britanică Restaurant, iar "Celler de Can Roca" îi succede în fruntea clasamentului restaurantului "Noma" din Copenhaga.

30 apr. 2013, 08:50

„Celler de Can Roca, după ce s-a aflat doi ani pe poziţia a doua a listei, el a schimbat locul cu restaurantul danez „Noma”, care a fost în fruntea clasamentului în ultimii trei ani”, au anunţat organizatorii, citaţi de Agerpres. 

Căderea pe locul doi a localului din Copenhaga s-a datorat şi unei întâmplări nefericite din luna februarie, când 63 de persoane au suferit de toxinfecţie alimentară după ce au mâncat la „Noma”.

Restaurantul fraţilor Roca, cu trei stele în ghidul Michelin, „este lăudat la nivel mondial pentru amestecul de mâncăruri catalane şi tehnici de vârf, ca şi pentru buna primire de care se bucură clienţii”, arată revista.

Citeşte şi Restaurantul de la poalele cascadei, relaxare cu picioarele în apă

Pe locul al treilea se află restaurantul italian avangardist „L’Osteria Francescana” din Modena (nordul Italiei), al lui Massimo Bottura, urmat de un alt local spaniol, „Mugaritz” din Errenteria (Ţara Bascilor), al bucătarului Andoni Luis Aduriz.

Franţa este ţara cu cel mai mare număr de restaurante în clasament – şase -, la fel ca Statele Unite, dar nu figurează în Top 10.

Alain Ducasse primeşte în acest an un premiu pentru întreaga carieră, Lifetime Achievement Award.

Citeşte şi Un restaurant deosebit: Localul unde mâncarea este făcută şi servită de roboţi FOTO

Clasamentul a rezultat în urma voturilor a peste 900 de bucătari, critici culinari şi gastronomi din toată lumea.