Celulă de CRIZĂ în Hexagon: Două tinere din Franţa, studente la Medicină în Cluj, s-au sinucis

Ministerul de Externe al Franţei a instituit o celulă de criză, după ce două tinere care studiau la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca s-au sinucis, iar alte două au încercat să-şi pună capăt zilelor. Specialiștii spun că cel mai probabil, tinere s-au sinucis pe fondul epuizării profesionale. Pentru a nu deveni un fenomen, autorităţile de la Paris au fost trimis un psihiatru la Cluj şi au deschis o linie telefonică de urgenţă pentru studenţii francezi, dar şi un sistem de consultaţii online.

22 mai 2015, 06:45
Celulă de CRIZĂ în Hexagon: Două tinere din Franţa, studente la Medicină în Cluj, s-au sinucis

Vestea că două studente din Franţa, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, s-au sinucis, una în martie, alta o lună mai târziu, a provocat îngrijorare în comunitatea studenţilor francezi din oraş, dar şi la Institutului Francez, potrivit digi24.ro.

Îngrijorat de situație, Ministerul francez de Externe a trimis la Cluj un psihiatru, care va încerca să prevină sinuciderile în rândul studenţilor străini. „Burn-out sau epuizare profesională e un rău care îi afectează pe mulţi dintre studenţii la medicină, atât aici, cât şi în Franţa. Toţi studenţii de la medicină au risc de burn-out„, a explicat psihiatrul francez, Pascal Pannetier.

„A fost creat un număr de urgenţă. 45 de studenţi sunt voluntari pentru a asigura acest serviciu de urgenţă telefonic. Sistemul funcţionează prin rotaţie, 48 de ore, un student ţine telefonul 48 de ore şi apoi îl dă altcuiva. Se angajează să răspundă la telefon indiferent dacă sunt la cursuri sau chiar în timpul nopţii”, a declarat Solene Noret, vicepreşedintele Organizației Studenţilor Francezi Mediciniști.

Studenţii francezi au la dispoziţie şi un sistem de consultanţă online, printr-un parteneriat cu un serviciu medical de urgenţă din Franţa.

CITEŞTE ŞI: Cea mai stranie tentativă de sinucidere. Vezi cum a vrut o femeie să-şi pună capăt zilelor