Centrala nucleară de la Fukushima, ameninţată de un taifun care se apropie de Japonia

Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2013 15:31 // Actualizat: Vineri, 25 Octombrie 2013 15:31 // Sursa: romaniatv.net

Compania care administrează centrala nucleară avariată de la Fukushima, Tepco, a anunţat vineri că va lua măsuri speciale pentru a evita incidentele, în condiţiile în care sunt aşteptate precipitaţii importante odată cu sosirea taifunului Francisco, care se apropie de Japonia.

Potrivit Agenţiei de meteorologie nipone, acest al 27-lea taifun al anului din Asia urmează să treacă sâmbătă pe la sud de arhipelag şi să provoace importante precipitaţii pe o suprafaţă extinsă a ţării.

Vor fi alocate efective speciale pentru supravegherea situaţiei şi vor fi mobilizate echipe suplimentare dacă este necesar, a declarat un purtător de cuvânt al Tepco în cursul unei conferinţe de presă.

În cursul trecerii recentului taifun Wipha în apropiere de centrala nucleară Fukushima care a fost grav avariată de tsunami la 11 martie 2011, apa de ploaie s-a revărsat în 12 locuri unde sunt instalate rezervoare de stocare a lichidului radioactiv şi o parte s-a scurs, se pare, spre ocean, fără însă ca nivelul de contaminare să poată fi verificat. De această dată, Tepco doreşte să minimizeze riscurile prin instalarea de noi dispozitive pentru a pompa apa ce se acumulează în zona rezervoarelor, înconjurate de un mic dig.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 oct 13:10
Votează email 0 email
...type="text/javascript"> Compania care administrează centrala avariată de la Fukushima a anunţat că a repornit luni a doua unitate pentru decontaminarea lichidului radioactiv, un sistem-cheie în încercarea de...
25 oct 16:13
...în care sunt aşteptate precipitaţii importante odată cu sosirea taifunului Francisco, care se Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H