Centrală provizorie la CET Titan pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în Bucureşti. Anunţul lui Nicuşor Dan

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat că s-a convenit asupra necesităţii unei centrale provizorii la fostul CET Titan, ceea ce va permite furnizarea căldurii şi apei calde la parametri optimi.

04 mart. 2021, 18:55
Centrală provizorie la CET Titan pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în Bucureşti. Anunţul lui Nicuşor Dan

Edilul Capitalei a anunţat, în urma discuţiilor purtate cu conducerea Ministerului Energiei, dar și cu reprezentanți de la Elcen și Termoenergetica, că ar urma să fie instalată o centrală provizorie la CET Titan.

Nicuşor Dan a precizat că au fost abordate problemele sistemului de energie termică din Bucureşti.

„Am convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesității creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan. Circuitul apei dinspre CET Sud și zona de nord este foarte lung. Din acest motiv, se reduce presiunea apei, ceea ce duce la furnizarea căldurii sub parametrii normali”, a anunțat Nicușor Dan la finalul discuțiilor.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, primarul general a explicat că o astfel de centrală provizorie va permite furnizarea căldurii și apei calde la parametri optimi și va reduce considerabil avariile la rețeaua de termoficare.

De asemenea, Nicuşor Dan a amintit că au început deja lucrările de reparații la 15 kilometri de conductă din totalul de 53 prevăzuți în acest an, iar pentru alți 40 de kilometri vor fi demarate licitațiile.

Citeşte şi: Bucureştiul, capitala cea mai afectată de risc seismic din UE. Nicuşor Dan: Această problemă e o prioritate

Totodată, Nicuşor Dan a declarat că Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană, precizând că această problemă reprezintă o prioritate. Nicuşor Dan a declarat cu prilejul împlinirii a 44 de ani de la cutremurul din 1977 că Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană.

Citeşte şi: 44 de ani de la cutremurul din 1977. România nu şi-a rezolvat marile probleme după tragedia cumplită din 4 martie. Imaginile care au răscolit întreaga ţară!

„Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană şi în primele zece oraşe din lume. Parte din problemă este că noi nu am conştientizat această problemă, ani de zile, după anul ’90. A fost un impuls în anii ’98-2000, după care problema cumva s-a dus într-o zonă secundară.

Această problemă este o prioritate pentru administraţia pe care o conduc, am făcut nişte schimbări la conducerea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, am descoperit cu ocazia asta şi problemele de acolo. Pentru că vorbim de încredere, nu e posibil să avem convenţii semnate cu asociaţii de proprietari din anul 2005, 2006, 2007 şi care să nu fi ajuns la un rezultat”, a subliniat Nicuşor Dan la dezbaterea pe tema „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?”.

Primarul Capitalei a precizat că trebuie recâştigată încrederea locuitorilor, în contextul în care a existat un monopol în domeniul lucrărilor de consolidare.

„Lipsa de încredere vine din faptul că s-a lucrat cu această companie municipală exclusiv şi că multe din firmele româneşti din Bucureşti care erau capabile să facă aceste lucrări pur şi simplu au fost scoase de pe piaţă. Şi am decis ca să lucrăm transparent cu firmele de pe piaţă. Noi am început (…) procesul de evaluare, dar nu l-am terminat”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă începerea lucrărilor la reţeaua de termoficare în zona Ferentari. Cât mai durează calvarul pentru bucureşteni


loading...
Partenerii noștri