Centralizatorul contractelor de deszăpezire din România în iarna 2016-2017: Nouă judeţe NU au nici acum contracte de deszăpezire

Publicat: Marţi, 29 Noiembrie 2016 13:48 // Actualizat: Marţi, 29 Noiembrie 2016 13:48 // Sursa: romaniatv.net

Contracte de deszăpezire pentru întreaga reţea de drumuri naţionale au fost încheiate în 29 de judeţe, în alte trei gradul de acoperire este parţial, iar nouă judeţe nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru această iarnă întrucât procedurile de atribuire se află în diferite stadii, potrivit situaţiei contractelor de deszăpezire pe drumurile publice, publicatede Guvern.

Guvernul a publicat "Centralizatorul contractelor de deszăpezire pe drumurile publice pentru perioada sezonului rece 2016-2017" încheiate până în 25 noiembrie, care arată că în 29 de judeţe au fost încheiate contracte pentru întreaga reţea de drumuri naţionale, iar gradul de acoperire, conform contractelor încheiate, este parţial în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, în timp ce în nouă judeţe nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru sezonul rece întrucât procedurile de atribuire se află în diferite stadii: suspendate/contestate/anulate.

Pe sectoarele de drumuri naţionale pentru care nu sunt semnate acorduri cadru şi nici contracte subsecvente se va interveni cu utilaje ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR S.A.), precum şi prin redistribuire de utilaje din viitoarele acorduri cadru care sunt în curs de semnare, potrivit Guvernului.

Referitor la drumurile judeţene, activitatea s-a finalizat în 35 de judeţe, în judeţele Mehedinţi şi Neamţ fiind încheiate contracte cu valabilitate până la sfârşitul acestui an şi fiind urmată procedura de achiziţie pentru următoarea perioadă, începând cu 1 ianuarie 2017. În judeţul Constanţa intervenţia se asigură în regie proprie, cu menţiunea că Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Constanţa se află în procedură de faliment, iar în judeţul Argeş deszăpezirea se realizează în regie proprie, prin utilaje din dotarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, scrie news.ro. 

Peste 75% din drumurile naţionale din România s-ar putea bloca dacă ar ninge abundent. HARTA de risc

Mai mult de 75% din drumurile naţionale s-ar putea bloca dacă ar ninge abundent, arată datele centralizate într-o hartă multianuală care prezintă şoselele cu risc de înzăpezire. Contractele de deszăpeziri încă nu acoperă întregul teritoriu, însă conducerea CNAIR consideră că nu vor fi probleme. Detalii, aici. 

În judeţele Călăraşi şi Gorj deszăpezirea se asigură pentru drumurile judeţene asfaltate/pietruite, cu excepţia tronsoanelor cu trafic redus de vehicule. Au contracte încheiate pentru o parte din teritoriul de competenţă la nivel judeţean următoarele: Dâmboviţa, Giurgiu şi Mureş (în prezent, se desfăşoară procedura de atribuire pentru celelalte zone), iar în judeţul Prahova nu sunt încheiate contracte (procedurile de achiziţie fiind în diverse stadii).

Din datele centralizate până în 25 noiembrie, 2.134 din cele 3.186 de unităţi administrativ teritoriale au asigurată activitatea de deszăpezire. În 18 judeţe şi în Bucureşti activitatea este finalizată, iar în restul de 23 de judeţe situaţia diferă de la o administraţie la alta, acestea asigurând activitatea de deszăpezire în regie proprie sau prin contracte cu operatori economici, datele finale nefiind transmise prefecturilor, care le şi publică pe pagina de internet.

Contractele de deszăpezire a diferitelor sectoare de drum (naţionale, judeţene, municipale/orăşeneşti/comunale) sunt încheiate de autorităţile locale cu diferiţi agenţi economici sau prin intermediul Asociaţiilor de Dezvoltare Inter-Comunitară, respectiv pot fi asigurate în regie proprie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H